Sådan læser du e-bøger i EPUB-format

Hvad er EPUB?

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning. [Wikipedia]

E-bogslæsere

EPUB-filer kan læses på adskillige dedikerede e-bogslæsere, men de kan dog også læses uden. Hvis du ikke har e-bogslæser, så kan du benytte et program som kan fremvise bogen.

iBooks på iPad, iPhone og iPod Touch [Om] [Hjælp] [Download]
iBooks på Mac med Mac OS X Mavericks [Om]
Calibre til både Windows og Mac [Download]
MagicScroll eBook Reader til Google Chrome [Download]
EPUBReader til Firefox [Download]

iBooks

Anbefales

iBooks er en enestående måde at hente og læse bøger på. iBooks indeholder iBooks Store, hvor du kan hente de nyeste bestsellere eller dine yndlingsklassikere - hele døgnet. Og det gælder naturligvis også Fyldepennens udgivelser. Gennemse dit bibliotek på en flot bogreol, tryk på en bog for at åbne den, bladr gennem siderne med et skub eller et tryk, og placer bogmærker eller tilføj noter til dine favoritafsnit.

Calibre

Calibre er et frit tilgængeligt e-bogs-læsnings- og administrationsværktøj, som tillader katalogisering, gemning og adminstration af e-bøger - i og mellem flere forskellige formater. Calibre understøtter også e-bogs synkronisering med mange forskellige populære e-bogslæserenheder, som fx Apple iDevices, Amazon Kindle, Android-enheder.