Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Sidder i venteværelset igen. Det er 3 gang på 2 uger hvor jeg har måtte bestille en tid, ja mit helbred er ikke hvad det var engang.

Det startede med, jeg en morgen hostede en del blod op. Det var jo ikke ligesom helt normalt vel? Jeg tænkte det går over, ligesom alle de andre småting der havde været indenfor det sidste år. Men som dagene gik blev det værre, og til sidst måtte jeg jo bestille tid ved lægen.

Jeg har siden været igennem nogle lange og til tider hårde undersøgelser på hospitalet, kender ikke alle fagudtrykkene, ønsker ikke at kende dem, og nu sidder jeg her og venter på svar på hvad jeg fejler., som tiden dog snegler sig afsted.

Nu går døren op, en mor kommer ind med hendes barn. Barnet virker meget utilpas, hænger slapt i moderens arme, øjnene er slørede, jeg kan ikke lade være med at tænke lille pus, og det gør ondt på mig, at se bekymringen i moderens øjne.

Husker selv da jeg måtte på skadestuen for mange år tilbage med min søn Mads, han havde næsten febervildelse, og jeg sad bare febrilsk og snakkede med ham hele vejen til Kommunehospitalet. Husker stadig de lange gange, min bekymring, mit håb at det bare var en eller anden influenza. Kan huske hvor jeg bare mærkede min kærlighed til ham i hans skrøbelighed...
Heldigvis var lægens fastsættelse af diagnosen hurtig og præcis....Han fejlede intet alvorligt, men skulle nok ha ro fra børnehaven i morgen, husker min lettelse, det var vidunderligt at kunne slippe bekymringen...og nu sidder jeg her mere bekymret og bange end nogensinde før. Hvad bliver svaret....

Kigger rundt på væggene, hvor de farvestrålende billeder hænger, er sikker på de skal opmuntre, kan egentlig godt lide dem, er dog bare ikke meget, for alt for mange farver blandet sammen, bliver lidt for meget i mit hoved.
Nej jeg er vist lidt mere til den naturalistiske stil, guld alder malerne hvor man kunne se en kronhjort var en hjort, og ikke skulle forstille endsige gætte sig til hvad der er på billedet...

Nu går døren op igen...Lægen kommer ind. Får øjenkontakt, kigger bekymret på mig, Tolker jeg?, eller ser han virkelig bekymret ud? Peter Larsen, jeg rejser mig stille op, går med ham, måske som et lam til slagtebænken, svaret venter på den anden side af døren.
Jeg er bange...

Skriv kommentar

Besvarelsen Venteværelset er publiceret 21/06-2009 08:49 af René Laurs Foged (DOMINUS-DK) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 21/06-2009 08:49
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Igen mangler der fokus på de andre patienter,end blot hovedpersonen. Det savner jeg lidt, ligesom et par detaljer om venteværelset ville trække op.
Det er dog en velskrevet beretning og man forstår og føler med hovedpersonen.
Der er en "hendes/sin"-fejl, men ellers lydefri tekst.
11 år siden
11 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Der er nok ikke så meget med de andre i venteværelset, bortset fra moren med barnet, men jeg synes det er vældig godt skrevet og du får gjort frygten for udfaldet virkelig godt, med den barske formulering "som et lam til slagtebænken," uha ja, sådan kan det føles. Så den del af opgaven har du klaret fint.
11 år siden