Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg stønnede da jeg, med en enkelt hånd, åbnede den tunge dør til venteværelset. Smerten jog gennem min krop ved hver enkelt lille bevægelse og jeg kæmpede for ikke at skrige. Et øjeblik sad jeg fast i døren ude af stand til røre mig og jeg mærkede hvordan sveden piplede ned af min pande. Om det var på grund af smerten eller anstrengelsen var jeg ikke klar over. Jeg trak vejret dybt, skubbede hårdt til døren og snublede ind i det klinisk hvide rum. Folk kiggede bebrejdende på mig og vendte derefter tilbage til deres nussede ugeblade og ligegyldige samtaler. Jeg støttede mig til en stol og kiggede forsigtigt ned på hånden jeg holdt for såret på min mave. Den var blodig. Det svimlede for mig og jeg greb fastere om stolen, faldt sammen et øjeblik. Folk kiggede igen hurtigt hen på mig, men kun et øjeblik. De ville ikke risikere at skulle tage et ansvar. Jeg opdagede at stolen jeg støttede mig til var optaget og jeg slingrede forvirret videre, der var ingen ledige pladser i rummet. Ingen gjorde mine til at rejse sig. Jeg sank sammen op af en væg med et halvkvalt skrig. Smerten dunkede igennem mig og efterhånden drev sveden af mig. Jeg kiggede tåget på folk omkring mig. De sad som skygger af sig selv i dæmpede samtaler eller helt i stilhed selv om der ikke var noget krav om det. Ethvert spor af at de måske var familiefædre, studerende der gik til vilde fester i weekenden eller travle forretnings mennesker var helt forsvundet. Her var de bare grå skygger. Jeg havde lyst til at skrige at nogen for en gangs skyld skulle bryde ud af mængden, tage et ansvar, stå frem, men lydene flød så småt sammen og mit blik blev mere og mere sløret. Jeg mærkede ikke smerten længere, mine øjne gled i og min blodige hånd gled langsomt ned på gulvet.

Pludselig eksploderede lydene omkring mig, men det var allerede for sent.

Skriv kommentar

Besvarelsen Blodig er publiceret 21/06-2009 14:09 af Ayoe Prehn (mUsIkToSsE) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 21/06-2009 14:09
Besvarelsen er på 330 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Meget spændende tekst - og cliffhanger til slut... Ikke dårligt!

Der mangler dog totalt beskrivelser af de øvrige patienter i venteværelset, ej heller er der nogen læge.

Sjovt som HP (hovedperson) opfatter de andre med ligegyldighed. Hvis meningen er at vi skal bekymre os om vedkommende, er kommentarer som:
" Folk kiggede bebrejdende på mig og vendte derefter tilbage til deres nussede ugeblade og ligegyldige samtaler." ikke lige medynkvækkende - men vi ved jo ikke meget om HP - andet end det lille øjebliksbillede, du giver os her, så det er jo ikke til at vide om det normalt er en empatisk person.

Ellers meget velskrevet! Og som sagt - god cliffhanger.
11 år siden
11 år siden
#2 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Tak for ros og kritik Mikala :)

Altså meningen med teksten var lidt at HP bebrejder alle andre for ikke at hjælpe og beskylde dem for at være indholdsløse og grå, men at HP i virkeligheden ikke er bedre selv da han/hun ikke ber om hjælp og er mindst lige så fordømmende som dem :)
Den kan selvfølgelig opfattes på flere måder, men det var tanken bag.

Igen tak for ros og kritik :)
11 år siden
11 år siden
#3 Gitte Morsund
Jeg kan sagtens følge dine hensigter med teksten (portrættere ligegyldigheden og fordømmelsen) og du får også en del drama flettet ind i den korte tekst. Spændende og velskrevet er den i hvert fald!

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#4 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Tak Gitte :)

Jeg håber da det var spændende læsning ;)

Ayoe
11 år siden
10 år siden
#5 Sine Simonsen (Sinegen)
:D det var godt!
jeg kan godt lide din ide' med at folk kun tænker på sigselv indtil HP næsten er død 0_o.... men er det nu realistisk? , men det er faktisk også ligemeget:D hovedesagen er at jeg fik lyst til at læse videre.
10 år siden