Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Et helt liv fyldt med minder, vasket væk med de bare næver. Måske en lidt for poetisk betegnelse af episoden der skulle finde sted snart. Det var som om en intens kæmp, der brændte dybt nede i min egen overlevelsesevne, måtte kæmpes, hvis jeg ikke skulle gå ned. De hætteklædte piger foran mig foran mig havde klart mere erfaring end jeg havde, men skal man starte et sted, var deres optagelsesprøve genial for en som mig. Slut med misbrug og al for høj emotionel musik på hverdagsaftener; nu tog livet en ny drejning for mig. Jeg frøs, men turde ikke skutte mig; hvis de så det mindste tegn på frygt, kunne jeg ligeså godt drukne mig selv i vandet ved mine fødder.
Hvis min mor vidste, hvad jeg lavede nu, ville hun ikke undres. Det havde vel altid ligget til min natur at være selvstændig på alle tænkelige måder. Min far sagde altid, at hvis jeg ville redde verden, skulle jeg nok finde en måde at gøre det på. Men det var aldrig faldet mig ind, at verden skulle reddes. I takt med finanskrisen røg min pengebeholdning fra 0 til minus 2000 på ubegribelig kort tid. Jeg var presset og vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Jobbet var min eneste chance for at komme på rette vej igen. Mit ønske var at stoppe, så snart jeg havde tjent nok penge, men jeg blev grebet af det.
De trådte tættere på. Omringede mig. Det skinnende metal lå foran mine fødder og ventede på, at jeg skulle udføre jobbet. Hver pige havde en metallignende genstand i hånden pegende væk fra dem selv. Truende viftede de med genstandene hen i mod mig. Jeg rykkede på mig. Frustrationen var ved at få overtaget. Havde jeg bare stoppet op. Havde jeg taget et normalt job som andre unge. Men det var alt sammen for sent nu; hvis jeg ikke gjorde jobbet færdigt, ville de gøre mig færdig. Jeg bukkede mig ned, tog fat i det kolde metal. Det hjælpeløse offer blev bragt hen til mig og min skælvende krop. Det kludelignende individ faldt på knæ foran mig, og kiggede bedende op på mig.
Jeg troede, jeg havde peget metallet væk fra mig selv, men bag mig lød ”hvad fanden…”….

Skriv kommentar

Besvarelsen Jobbet er publiceret 21/06-2009 19:20 af Sasha Kyhnæb (kyh91) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 21/06-2009 19:20
Besvarelsen er på 376 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Spændende og velskrevet.... Meget.

Den eneste grund til at du ikke får fem stjerner, er at du bruger og genbruger ordet "metal" og "genstande" flere gange og jeg ikke kan danne mig et billede af hvad der sker mellem disse mennesker. - men det er spændende og jeg ville helt sikkert læse videre!
11 år siden