Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Mordofre har alle en ting til fælles - de er døde. Lars Nordstrøm var død. Jeg burde vide det. For fem år, 2 måneder og 6 dage siden skød jeg ham to gange med en fyrre kalibre Beretta. Begge gange midt i brystet. Derefter begravede jeg ham.

Dybt. Langt dybere end de påkrævet seks fod.

Når det er sagt, hvordan sad han så her i Mama Mia’s italienske restaurant og spiste lasagne? Han var alene, og koncentreret sig om sit måltid og vin. Håret var bleven gråt. Ansigtet var rundere og skulderne større. Han havde taget nogle kilo på. Enten det eller også var det den løse skjorte han bar. Den dæmpede belysning til trods, var jeg ikke i tvivl. Det var ham. Man glemmer ikke dem man dræber.

Jeg smed en hund på bardisken for min drink og skyndte mig ud af døren uden at vente på byttepenge. Jeg krydsede gaden og i mørket af opgangen overfor, tændte jeg en smøg og trak røgen dybt. Lars var død. Det var ”stone sure”. Man overlever ikke to kugler i hjertet. Og man graver ikke sig fri fra 2 meter nede. Det sker kun i film. Manden derinde måtte nødvendigvis være en ”dobbeltgænger”.

Men sæt nu han ikke var. Hvad hvis Lars havde overlevet? Kunne han det? Jeg trak dybt på smøgen endnu en gang. Mine hænder rystede lidt mens jeg røg. Jeg knipsede den udtjente smøg fra mig og tændte en ny. Yderligere et dybt træk på den mens jeg tænkte som rasende. Røgen beroligede mig til sidst. Hvis det var ham, hvorfor havde han ikke opsøgt mig for hævn i de foregående fem år? Hvorfor intet politi? Hvorfor var han dukket op lige nu? Det havde jeg ikke brug for.

Pis. Nå, det var et problem, men dog et mindre problem. Jeg jo bare kunne dræbe ham igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Genopstanden er publiceret 22/06-2009 09:00 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 22/06-2009 09:00
Besvarelsen er på 310 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

15 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Morsom '"grum" tekst - men jeg kan ikke se cliffhangeren, hvis den skulle ligge i sidste linie.

Men selve teksten er morsom og giver jo ingen forklaring, men det er jo heller ikke opgavens formål - men at give læseren lyst til at læse videre - og ja, jeg blev da nysgerrig.

Dejligt lavt lixtal!
15 år siden
15 år siden
#2 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Mikala,

Tak for rosen. De døde ikke genopstået. Det er en dobbeltgænger. Cliffhangeren består i "hvor mange gange skal jeg slå den fyr ihjel?"
15 år siden
15 år siden
#3 Pia Hansen
Hej.

Så er der vist lagt op til en rigtig god, måske lidt dyster og tragikomisk (?) historie.
Jeg synes ikke der er nogen cliffhanger i traditionel forstand (sidste linie eller de afsluttende linier), men skal vi sige, at hele historien er en cliffhanger? ;-) For sikke en situation den "stakkels" morder er i. Og hans arme offer (genopstanden eller ej - her skabes også spænding og nysgerrighed efter at vide, om det er en mystsk historie med zombier eller hvad)
Jeg-fortælleren er et godt valg - det giver en vis intensitet og ethvert sprogbrug kan tilskrives fortællerens person. Dog måske ikke de sprogfejl som der er en del af. Gider du "høre" om dem? Måske kan du selv finde dem, ved nærlæsning af teksten?
Underholdende tekst.

vh. Pia H
15 år siden
15 år siden
#4 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Pia,

Tak for din kritik - vi lærer kun når nogen forholder sig kritisk til vores arbejde. Og jo - jeg gider godt høre om sprogfejlene. Dog vil jeg komme med en lille patetisk undskyldning - jeg er autodidakt i dansk, da jeg aldrig har gået i skole i Danmark. Så jeg lytter mig frem til ordene når jeg skriver. Men kom bare an.......
15 år siden
15 år siden
#5 inilni
Hey Carsten

Jeg kan rigtig godt lide din historie! Sproget er variet, personen føles ægte (så meget jeg nu kan sige det uden at være morder) og så har den humor!
Jeg er dog enig med de andre i, at det ikke er en traditionel cliffhanger, der er ikke nok intensitet i slutningen, men det er dog stadig en god slutning.

alt i alt er det en rigtig god historie, der ikke helt opfylder kravene =)
15 år siden
15 år siden
#6 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Inilni,

Også tak til dig. Jeg kan godt være lidt uenig i om historien opfylder kravene.

Trods alt - er tanken "hvor mange gange skal jeg slå den fyr ihjel" ikke en cliffhanger? Man kan forestille sig en hel række kapitler hovri han slår det stakkels ofre ihjel på forskellige bestialske måder bare for at se ofret genopstå.

Næste kapitel kunne jo starte med: "Hængning var ikke en smertefuld nok død for ham - så jeg skar ham i småstykker med en kniv"

hvorefter ofret genopstår og han ser ham i bussen osv Tydeligvis er morderen så sindsyg og det hele sker i hans hoved (eller gør det? Kun forfatteren ved......)(mød mig ikke en mørk nat....) :-)
15 år siden
15 år siden
#7 inilni
Det kan altid diskuteres, jeg mener bare at der skal være mere "adrenalin" i slutningen, noget der giver en vis intensitet.
Du har ret i at den bygger op til mere, og kunne sagtens bære flere kapitler, men der er ikke nogen intens situation i slutningen. Din hovedperson tager en beslutning (Der som sagt sagtens kan bære videre) og så er den slut =)

men igen, jeg nød historien =)
15 år siden