Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Det var aften med en skyfri himmel, månen spejlede sig i den rolige sø, der kastede lyset tilbage i den mørke nat, hvor træerne stod stille med deres nyudsprungne kroner. I det fjerne var der en fugl, der sang et forvarsel om foråret, men han ville ikke komme til at opleve det, for nu ville han gøre en ende på det hele.
Han egnede sig ikke til at have med andre mennesker at gøre, det havde han set i øjnene, og nu skulle han snart slippes ud i samfundet fra den skole, som hadede ham. Hvorfor ikke bare forlade denne jord, inden han oplevede flere nederlag? Han havde mere end tres år at leve endnu, hvis han nåede gennemsnitslevealderen for mænd i Danmark, han holdt ikke tanken ud om at fortsætte så lang tid med et liv, han ikke kunne leve.
Tanken om at tage turen ned i den blanke sø var indbydende. Månens reflekterende lys indbød ham venligt til at træde nærmere, hoppe i og få den fred, som han syntes at aflæse i den spejlblanke overflade. Så var dette lorteliv overstået?
Hvordan mon det var at drukne? Han gøs lidt, passede det, at ens liv passerede revy? Ville det også gøre ondt at få vand i lungerne inden man mistede bevidstheden?
Det var jo kun en kort tid, så var det hele overstået. Det var bedre end mange års sviende nederlag.
Nogle tårer begyndte at løbe ned over hans kind. Hans far og mor ville blive kede af det, men de ville blive skuffet over ham, hvis han levede videre. Hans tidligere venner hadede ham nu, de ville ikke savne ham. Nu skulle han ud af verden, den ville ikke tabe noget ved det.
Han stillede sig op på den yderste kant og gjorde sig klar til at springe.

Skriv kommentar

Besvarelsen Slut med det hele er publiceret 23/06-2009 16:46 af Mogens Sørensen (Mons1957) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 23/06-2009 16:46
Besvarelsen er på 301 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg kan både lide - og ikke lide din tekst, Mons.
På den ene side er den god, fordi hvis det havde været en bog, ville jeg naturligvis bladre - man kan jo ikke lade drengen stå dér, klar til spring, uden at vide, hvordan det ender - på den anden side "tror" jeg ikke på ham.

Det handler om sproget. Du fortæller ikke præcis hvor gammel han er, men jeg mener at huske at gennemsnitsalderen for mænd i DK er 73, (vi kvinder lever i reglen lidt længere) og jeg synes ikke han taler/tænker som en 13 årig. Det virker som en voksen mand, der fortæller.
Jeg tvivler på at en ung teenager bruger ordene: "passerer revy" eller "Det var jo kun en kort tid, så var det hele overstået. Det var bedre end mange års sviende nederlag." sådan taler en dreng i dagens Danmark ikke. Ikke de knægte, jeg kender i hvert fald.

Og når jeg nu er i gang med at dræbe din tekst, så tager vi også lige lidt fra første linie ;)

"Det var aften med en skyfri himmel, månen spejlede sig i den rolige sø, der kastede lyset tilbage i den mørke nat,.."
Var det aften eller nat?

Derfor kun tre stjerner - men jeg synes opgaven er løst - for selvfølgelig læser jeg da videre - vi kan jo ikke lade ham svæve her.

Normalt er jeg ret vild med det du skriver - men ikke denne her....
11 år siden
11 år siden
#2 René Laurs Foged (DOMINUS-DK)
Mons jeg har valgt at lægge fokus på hvad din tekst siger mig. Jeg synes du med din tekst vækker min nysgerrighed, og det passer mig glimrende.
Hvem har ikke gjort sig de overvejelser om hvor ubehageligt det ville være at drukne, det har de fleste mennsker.
11 år siden
11 år siden
#3 Gitte Morsund
Som cliffhanger rammer teksten. Den beskrevne sindsstemning gør det næsten 100% sikkert at han vil gøre "noget dumt" og der er ikke mange antydninger af, at han måske lader være. Jo, jeg ville også læse videre / vente på fortsættelsen.

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#4 Helen Nyström (Helen)
Hej,

Først og fremmest synes jeg at du har gang i en rigtig spændende historie. En dreng med en fortid og uden fremtid - hvor ender vi henne og hvorfor er det gået så galt?

Jeg kunne godt tænke mig lidt færre løse ender i den forholdsvise korte tekst her, det forvirrer lidt.

Men din cliffhanger fungerer og jeg vil selvfølgelig vende bladet i bogen...

/Helen
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Jensen
Jeg vil bestemt også bladre videre, så opgaven er løst. Men som tidligere nævnt synes jeg også drengen taler, tænker lidt voksent. Men ellers et rigtig godt sprog.
11 år siden
10 år siden
#6 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Mons

Teksten var stemningsfuld og beskrivende. Den talte til mig. Smuk beskrivelse af en trist situation.

Når jeg læser de andres kommentarer kan jeg godt se at de har ret i at drengens tanker er lidt for voksne til hans alder. Hvis du gør ham lidt ældre vil teksten i mine øjne sagtens kunne bibeholdes med kun få ændringer, f.eks. ang. skolen.

Teksten forekommer mig mere flydende og beskrivende end "Værre end...?". Den var nem at læse og bevægende. Godt skrevet.

Jeg ville absolut også bladre videre.

M.v.h. Laura
10 år siden
10 år siden
#7 Josephine Lou
Billederne står i kø inde i mit hoved - flotte beskrivelser. Teksten sætter tanker i gang, og cliffhanger er der i hvert fald også. Det ovennævnte spørgsmål omkring alder og tanker er jeg enig i, dog er det en detalje og spolerer ikke meget for mig.
Jeg er så afgjort parat til at bladre.

Tak for skøn læsning

Jubelsky
10 år siden