Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg måtte bruge begge hænder for at åbne den tunge dør til den lange gang. For enden af gangen var døren, døren som jeg ikke brød mig om at skulle ind af. Bag døren sad folk og ventede på at komme ind til lægen. Han ville fortælle dem, at de var syge og skulle tage medicin. Han ville stikke dem i balden og sige; Du føler bare et lille prik, det kan godt svie lidt. Han ville fortælle det lille barn, at det havde skoldkopper, og derfor ikke måtte komme i børnehave.
På den anden side af døren ventede et venteværelse med gamle magasiner og syge mennesker. Her ville jeg ikke side og vente. Alligevel fik jeg åbnet den blå grønne dør, og mærkede lugten af sygdom ramme mig hårdt i ansigtet. Jeg stilede mod en ledig stol ved siden af en lille dreng og sin mor. Jeg sank ned og mærkede hvordan den hårde stol fæstnede et greb om mine ben og hviskede; Nu kommer du ingen steder. Jeg kiggede på den lille dreng ved siden af mig. Han havde lyst hår og store blå øjne. Jeg kunne se han var lige så bange som jeg. De små tynde arme var fyldte med blå mærker og sår, og jeg undrede mig over hvor de kom fra. Hans mor kiggede bare på mig og nikkede smilende. Moren lagde en hånd på min arm.
- Vil du række mig det blad der ligger på stolen ved siden af dig?
Jeg kiggede bange på hende men gav hende bladet. Jeg undersøgte min arm, og syntes jeg kunne ane et sår, eller var det et blåt mærke, der var på vej nu.
Overfor sad en ung kvinde, hun var helt bleg i ansigtet og hostede som en gal. Hendes lange mørke hår var fedtet og hendes hud glinsede af sved. Hvad fejlede hun, kunne jeg blive syg af det? Jeg ville væk, men lige som jeg ville rejse mig kaldte lægen
- Olivia Sandkam
Det var blevet min tur, og jeg måtte tøffe efter lægen ind i sit rum. Han lukkede døren bag mig og kiggede med sine store brune øjne på mig. Jeg begyndte at ryste og sveden piblede frem under pandehåret.
- Nå Olivia skal vi få lavet den undersøgelse, så du kan få dit kørekort.

Skriv kommentar

Besvarelsen En tur til læge er publiceret 25/06-2009 12:46 af Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 25/06-2009 12:46
Besvarelsen er på 382 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 René Laurs Foged (DOMINUS-DK)
Synes faktisk du skriver en ret speciel tekst.

Jeg sidder og bliver fanget/nysgerrig af en q der skal til læge der har så megen modstand på at skulle ind til pågældende læge/ skal være i venteværelset...og så er det pga et kørekort hun skal derind, det gør det spændende og en anelse humoristisk. Burde jo være ret ufarligt. Er det ikke noget med synsprøve, og test af reflekser? sådan var det dengang jeg skulle ind pga. kørekort..

Synes egentlig også din skildring af moderen og sønnen er ok, tænker over hvad du gerne vil have vi tænker om den mor..ret spændende..

Tænker om hun er en smule psykotisk/paranoid, da hun hører stolen tale til hende..og hun mærker stolen fæstner sig om hendes ben...Din tekst sætter tanker igang..og det er godt synes jeg.
11 år siden
11 år siden
#2 Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir)
Jo det er nemlig harmløst, en syns prøve og en underskrift.

Jeg er selv ikke særlig vil med læger, og kan huske da jeg netop slev sad og ventede på denne undersøgelse inden jeg fik kørekort, jeg rystede og var nervøs. Jeg forbinder også læger med smerte, sygdom og død - ligesom hovedpersonen, men en læge er lige så meget en vejleder og hjælp.

Jeg takker for din ros, det er nemlig meningen at folk skal blive nysgerrig og stille spørgsmål.
11 år siden
11 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den var sjov, fordi man jo som læser troede at det måtte være noget meget værre. Det er skægt og godt fundet på.
Rent sprogmæssigt har du en tendens (som så mange af os) til at genbruge gloser, så det tynger teksen. Du gør det især i starten, hvor ordet "dør" går igen-igen:

"Jeg måtte bruge begge hænder for at åbne den tunge Dør til den lange gang. For enden af gangen var Døren, Døren som jeg ikke brød mig om at skulle ind af. Bag Døren sad folk og ventede på at komme ind til lægen."

- Det er nu gået op for læseren at HP er på vej ind ad en dør ;) Sætningen: "For enden af gangen lå døren" - - sagde du også i den foregående. - sådan noget laver vi alle sammen, det er bare noget af det sværeste at se selv.

Men så har du nogle rå og glimrende betragtninger også.

Her fx - det fortæller en bunke om HP:

"Overfor sad en ung kvinde, hun var helt bleg i ansigtet og hostede som en gal. Hendes lange mørke hår var fedtet og hendes hud glinsede af sved. Hvad fejlede hun, kunne jeg blive syg af det? "

Og slutningen er sød og sjov.
11 år siden
11 år siden
#4 Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir)
Tak fordi du læste min tekst, Mikala.

Ja jeg har en tendens til at lave mange gentagelser og det er virkelig en dårlig vane, jeg skal til at vende mig af med. Men det er rart nok lige at få det fortalt igen :)

Du skriver "Sætningen: "For enden af gangen lå døren" - - sagde du også i den foregående." Den første dør er yderdøren ind til den gang, som hun skal hen af for at komme til den næste dør, som er den ind til venteværelset (måske er det lidt kluntet fortalt i teksten)

Men tak for ris og ros - det kan man aldrig få for meget af, og det er så motiverende :)
11 år siden