Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

”Nu må du holde op!” Jens så irriteret på hende. ”Det var dig selv der ville!”

Kvinden i den alt for stramme blanke buksedragt, virrede rædselsslagen på hovedet. ”Jeg gør det ikke!”
”Pjat!” Jens vendte sig om mod piloten. ”Nu vil hun alligevel ikke!”
Piloten svarede ikke. Han talte med kontroltårnet i en række koder, der ikke sagde Jens noget.
”Hvorfor vil du ikke?” Han var nødt til at råbe. Støjen var øredøvende.
Merete rystede på hovedet og bed tænderne sammen. Hun klamrede sig til sædet og trak sig baglæns. ”Jeg gør det ikke!” Jens kunne ikke høre hende, men aflæste hendes læber.
”Er det stadig den drøm, der plager dig?” råbte han gennem motorstøjen.
Omsider nikkede hun. Forsøgte at løsne remmen under hagen, som ville hun pille hjelmen af igen.
”Lad den nu være! For pokker, er du klar over hvad vi har givet for denne her oplevelse!”
Merete så ned, ville ikke møde hans blik.

Den tredje mand i kabinen begyndte at åbne lugen med en solariebrun hånd. En iskold vind strømmede ind og ruskede i deres dragter. Vinden hylede. Jens så et glimt af de hvide skyer, der trak forbi på den blå, blå himmel.
”Kom nu!”
Merete rystede på hovedet. ”Jeg vil ikke – det går galt.”
Den solbrændte mand der aldrig havde fået præsenteret sig, smilede og rakte ud efter hende. ”Det er nu eller aldrig.” Hans smil virkede beroligende.
Omsider fik de trukket Merete frem til den åbne luge. Blæsten rev i det løse hår, der hang ud under den sølvfarvede hjelm. ”Du bliver så glad for billederne!”
”Tror du?”
Et lille skub og hun var ude. De nåede lige at se et glimt af hendes skrækslagne ansigt, før hun gled forbi dem og var væk, langt under dem.
”Så er det dig! Er du klar!”
Jens smilede og gjorde sig parat. Skulle lige til at springe, da han fik øje på bylten på sædet, hvor Merete havde siddet for et øjeblik siden.
”Hov skulle hun ikke have haft den dér på?”
”Hvad?” Manden kunne ikke høre hvad Jens sagde, men vendte så blikket i den retning kunden pegede. Så blegnede det solbrændte ansigt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bryllupsrejse er publiceret 26/06-2009 10:28 af Mikala Rosenkilde (Mikala) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 26/06-2009 10:28
Besvarelsen er på 360 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Marie W
Rigtig sjov! Bare den havde været længere!!
13 år siden
13 år siden
#2 BEJ1
Det var en god historie. Slutningen var virkelig overraskende, men jeg tror dog ikke, at det ville forekomme i virkeligheden. Det er så fuldstændig ligegyldigt, hovedssagen er, at historien fængede, og det gjorde den.
V.h.
BEJ1
13 år siden
13 år siden
#3 Constance C. Meincke (Constance)
Hej Mikala.

Den er utrolig original, særlig slutningen. Dialogerne flyder dejlig let sammen med resten ar teksten.
Du klarer opgaven flot, og man får lyst til at læse videre.
Fortsæt endelig det gode arbejde.
hilsen
Constance.
13 år siden
13 år siden
#4 Karen Boysen (nerak)
Lige fra start til slut sidder man med en nysgerrig tanke gemt inde i sit hoved. Jeg kan virkelig godt lide din slutning på historien. Der hvor du nævner tingen der ligger på hendes sæde bliver jeg virkelig nysgerrig over hvad det kan være. Til slut antyder du hvad det er men fortæller det ikke direkte hvilket giver dine læsere mulighed for at tænker over hvad det kan være. Jeg havde dog ikke regnet med den slutning derfor overraskede den mig og gjorde derved også et godt indtryk på mig.

Tja hvad kan man sige?
Super flot arbejde
13 år siden
13 år siden
#5 André Nørgaard (andre)
Teksten er rigtig god. Slutningen er præfekt, lige noget jeg kan lide.
Nu skal der jo også gives konstruktiv kritik. Normalt vil man undersøge noget omkring de specielle termer der bruges af faldskærmsudspringere, det mangler lidt her. Men det er heller ikke nødvendigt for denne fortælling. Det understreger blåt personernes uvidenhed over for det de er i færd med.
André Nørgaard
13 år siden
13 år siden
#6 Gitte Morsund
Scenen i flyet er god. Hendes nedslagne blik, da han konfronterer hende med oplysningen om, hvad det har kostet dem. Intet mindre end en genialitet - sammenholdt med din mildt sagt chokerende afslutning på fortællingen. Den ultimative pris.

Nu er det kortprosa, så jeg lukker øjnene for at førstegangsspringere nok ikke får lov at springe selv. Og da slet ikke uden at en instruktør har kontrolleret om de har skærmen på.
Den tragi-komik dette tilføjer historiens gravalvorlige konsekvens.

Det kan ikke give mindre en max stjerner. Jeg bøjer mig i støvet.

/Gitte
13 år siden
13 år siden
#7 Heidi Pedersen (Guggimor)
Lækker lækker tekst. Du beskriver hendes rædsel så malende, at jeg næsten kunne mærke den selv.
Fik lyst til at læse mere.
13 år siden
13 år siden
#8 inilni
Hey Mikala

Det er en rigtig god tekst, den er flydende og letlæselig.
Karaktererne virker ægte og oprigtige, ligesom dialogen.
Kan så fortælle at førstegangsspringere gerne må springe selv, der står som regel bare un mand på jorden, og guider dem via en walkie talkie.
Men de fleste nye udspringere skal bruge det der hedder "Static Line" hvor man låser sin udløser fast i flyet, så skærmen åbner når du springer.
Jeg synes ikke man savner fagudtryk i teksten, da der ikke er fokus på teknikken i det at springe, men mere oplevelsen af det.

god tekst og topkarakter herfra!

/Peter
13 år siden
13 år siden
#9 Sascha Christiansen Paulsen (Sass)
Puha. Jeg fik helt en kulmp i halsen der til sidst.
Det er meget flot skrevet, og man kan virkelig se handlingen for sig.
Ret forfærdeligt at hun er så bange, og så oven i købet med god grund.
Du får jo virkelig beskrevet de fleste menneskers frygt, med nogle meget beskrivende ord.

Mvh. Sascha.
13 år siden
13 år siden
#10 Per Z
Den første historie, jeg overhovedet har læst, her.

Historien giver mening. Overraskende slutning. Gode indre billeder. Glidende og let forståelige. Gør mig nysgerrige på, hvad du ellers har skrevet; så jeg må nok heller gå igang. ;-)

Din historie vidner om en høj standart

Godt gået!

Forstår ikke, helt, historiens titel, anet, end der er for, at fortælle Meretes relationer til Jens.

Men; ... "solariebrune hånd" ... "solbrændte ansigt" ... giver mig, nogle forstyrrende indre billeder. Og hvorfor, har den sol- solariebrune mand ikke præsenteret sig?

... "Du bliver så glad for billederne!" ... Bagatel; men du efterlader mig alligevel med spørgsmålet, hvorfor hun vil springe; er det for, at hun kan se billederne bagefter og stolt vise frem, hvis, altså, - hun havde haft faldskærmen på, eller er det fordi, hun gerne vil have oplevelse?

Per Z
13 år siden
13 år siden
#11 Marikje
Dejlig tragikomisk historie, hvor man både griner og gyser. Har læst flere af dine tekster og du er altså bare god!
13 år siden
13 år siden
#12 Lise Jensen
Rigtig god og malende tekst. Man får næsten gåsehud til sidst. Den fængede fra start til slut.

Rigtig flot.
13 år siden
13 år siden
#13 Fitzpatrick
Det var sgu en god historie. Realismen er måske ikke helt i top, men den der nærmest sorte humor gør det fuldstændig ligegyldigt. Kunne kun smile da jeg havde læst færdig, hvilket jeg også tror var meningen, selvom det var en forholdvis trist skæbne hun lige gik i møde der.
13 år siden
13 år siden
#14 LTrasbo
Hej giver per z ret.
... "Du bliver så glad for billederne!" ... Bagatel; men du efterlader mig alligevel med spørgsmålet, hvorfor hun vil springe; er det for, at hun kan se billederne bagefter og stolt vise frem, hvis, altså, - hun havde haft faldskærmen på, eller er det fordi, hun gerne vil have oplevelse?
Nogle steder aner man ikke forhistorien og ved derfor ikke hvordan man skal forholde sig til de undrende spørgsmål der opstår i hovedet. Du har sikkert haft nogle ideer med teksten og synes den er god men stadig ikke fuldt udnyttet. Derfor giver jeg historien 3 stjerner
13 år siden
13 år siden
#15 Benno
Det virker ikke helt realistisk på mig, at hun ikke fik faldskærmen på - det har man vist allerede før man går ombord på flyet, så der ryger en stjerne - nevermind - det er både en sjov og grum historie du har brygget med få ord.

vh. Benno
13 år siden
13 år siden
#16 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Mikala, havnede lige her med rouletten, underligt at jeg ikke har set den før. Det var bestemt en god skildring af spændingen mellem personerne, især ham og hende, og så hendes rædsel. Med en .. ahem ... tragikomisk pointe. Du har nok lige gjort den fejl, at førstegangsspringere ikke springer alene, men så er det vist også den eneste fejl jeg kan finde i teksten. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#17 Sine Simonsen (Sinegen)
sikke en bryllupsrejse xD..
du er vildt god til at skrive, og selvom det på en måde er sørgeligt, kan jeg ikke lade være med at grine, når jeg læser din sætning - ”Hov skulle hun ikke have haft den dér på?”
13 år siden
13 år siden
#18 Mathiilde
Super god historie! Kan rigtig godt lide slutningen! :D
13 år siden
12 år siden
#19 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Jamen jeg tror, hun med viljle havde taget faldskærmen af! Hvis ens tilkomne fokuserer mere på prisen for oplevelsen, end ens dybe rædsel, og hjerteløst søger at presse én, så kunne ens håb og illusioner briste. I desperation og afmagt vælger hun døden. Så kan han lære det! :-)

Ved I forresten hvorfor den ordblinde mand kom så galt af sted, da han skulle tage springet? Han sprang ud med fladskærm.

Høhø
12 år siden
10 år siden
#20 Ester Jensen
Ih, du godeste, hvor frygteligt! Slutningen gav mig næsten gåsehud! Godt fundet på og meget god løsning af skriveøvelsen.
10 år siden