Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Hun troede aldrig klapsalverne ville få en ende, men omsider begyndte tilskuerne da at bevæge sig mod udgangen og de ventende biler.

Forestillingen havde været udsolgt – et faktum hun tilskrev et sammenfald af flere faktorer:
1) Solen havde skinnet fra en skyfri himmel de seneste fem dage, og meterologerne havde på det nærmeste aflagt ed om, at det gode vejr ville holde som minimum weekenden over.
2) Forestillingen var via regulær tæppebombning i de lokale medier blevet lanceret som intet mindre end en verdenspremiere. Selv overvejede hun om dette ikke kunne rubriceres som stridende mod god markedsføringsskik, idet den populære Disneyklassiker Skønheden og Udyret efterhånden var opført en del gange rundt om i verden. Godt nok aldrig tidligere på en friluftscene.

Hendes anmeldelse i morgendagens avis ville i hvert fald ikke blive lutter torneløse roser. Måske ville en enkelt tidsel også finde vej til spalterne.

Men først skal hun bag scenen for at interviewe en række af de medvirkende. Hun sukker og beslutter på forhånd, at hun ikke vil ofre spalteplads på intetsigende citater som ”En oplevelse for livet” og andre på linje hermed.

Bag scenen hersker intet mindre end eufori. Alle er opstemte over en vellykket premiereaften og har tilsyneladende fortrængt alt om planten, der helt udenfor manuskript tabte sine blade midt på scenen. Eller Skønheden hvis kappe kortvarigt forhindrede hendes dramatiske exit fra det fortryllede slot, da den besluttede sig for at sidde i klemme i den smækkede dør. Eller sukkerskålen, der ”mistede” en af sine sukkerknalde under en i øvrigt velkorigraferet sang/danse-kombination halvvejs i stykket. Sukkerskålen sendte med et velafrettet spark, der var Beckham værdigt, det desserterede sukkerstykke på langfart ud over scenekanten – og lige ned i sufflørboksen. Til stor (men ikke tilsigtet) morskab for tilskuerne.

Jo, der var nok at arbejde på for teatertruppen. Hvad så om de fleste var amatører og frivillige? Det var dem selv, der havde skabt skyhøje forventninger med al deres snak om ”Verdenspremiere”.

Som journalist var det hendes opgave at forholde sig kritisk eller i det mindste objektivt til det stykke, hun havde overværet. Hun ville i hvert fald ikke lade sig farve af det faktum, at instruktøren var hendes ekskæreste. Og at eks-et var blevet tilføjet henover vinteren, da han var faldet for skønheden i stykket.

Det ville jo være journalistisk selvmord at synke så lavt …

Skriv kommentar

Besvarelsen Sommerspillet er publiceret 27/06-2009 12:34 af Gitte Morsund under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 27/06-2009 12:34
Besvarelsen er på 389 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Yes... Selvfølgelig læser man glad videre....

Du gør forøvrigt noget (for mig i hvert fald) nyt og særdeles spændende! Du starter i datid og tager så læseren i hånden og over til nutid. Normalt ville jeg slå hårdt ned og råbe "FEJL!" - Men her, tror jeg faktisk det var tilsigtet og for mig - rigtig interessant, fordi du dermed trækker mig - hårdt - ind i historien.
Ex-kæresten, der pludselig optræder er supergod, fordi det var uventet. Og ja, dernæst - Ikke en cliffhanger i gængs forstand - men interessant, fordi jeg naturligvis bladrer videre!
11 år siden
11 år siden
#2 Marie W
Virkelig herlig slutning! Jeg undrede mig først hvad den dog ville ende med, men da kommentaren om ex-kæresten kom, faldt det hele på plads.
11 år siden