Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg hader venteværelser. Der er ikke meget andet at foretage sig, end at gennemleve de forestående rædsler igen og igen. Det er psykisk tortur. Venteværelser burde faktisk kvalificere sig til at blive omfattet af FN-konventionen mod tortur og …

Hvordan er nu lige den præcise titel? Jeg burde kunne spytte svaret ud hurtigere end mælk, der er blevet sur. Eksamen er i næste uge!

Nå jo FN's konvention mod tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf.

Det hjalp nu ikke meget på uroen I maveregionen at tænke på eksamen. Endnu en ting, der burde omfattes af FN-konventionen.

Hvorfor stirrer den pige sådan på mig? Det kan da godt være, hun mener, at jeg burde have fået mine lavet for nogle år siden, men omvendt så synes jeg altså, at hun er for ung.

Hun har en G-star T-shirt på. Gad vide om … yep, Nike sko. Ifølge den undersøgelse, der blev refereret i radioen, da jeg kørte herind, er pigen 100% med på moden. Hvis jeg spurgte hende, ser hun garanteret også Venner og Paradise Hotel – er på FaceBook og læser Vi Unge. Hun er med andre ord helt med på moden. Gad vide om hendes klassekammerater ligefrem har ledt efter noget at mobbe hende med, siden hun er endt her?

Jeg ser nærmere på hendes eksemplarer. De er da begge meget pæne. Men – er venstre måske lidt højere? Eller ser det bare sådan ud fordi jeg ser hende fra en skæv vinkel?

Jeg bekæmper trangen til at rejse mig for at gå hen og nærstudere hendes par og vender tilbage til bekymringerne over mine egne. Jeg skal have fjernet forbindingen i dag. Jeg håber resultatet er blevet godt. Lægen havde konstateret, at mine var meget store i forhold til resten af min krop. Hvis det var et forsøg på at være morsom, så fejlede det.

Da sygeplejersken henter mig ind, åbner pigen munden for at spørge mig om noget – og afslører en tandrække med flere huller. “Gjorde det ondt?” spørger hun.

Jeg indser at tøjet og attituden har ført mig på vildspor. Hun er stadig ved at skifte tænder!! Jeg lyver for hende: “Nej, det var ikke slemt”.

Og så følger jeg efter sygeplejersken. Nu skal forbindingen af. Mine ører skal igen flyve frit – størrelsen er den samme, men forhåbentligt er vingespandet reduceret betydeligt efter indgrebet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Rettelser er publiceret 27/06-2009 13:27 af Gitte Morsund under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 27/06-2009 13:27
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

15 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er supersjov, fordi læseren jo sidder og forestiller sig noget helt, helt andet. Ha! Snydt igen! Og det gjorde du med vilje!

Refleksionerne er sjove og beskrivelserne af den unge pige morsom (jeg har også lige læst undersøgelsen).

Topkarakter for at tage fusen på mig. Elsker den slags!


Mikala
15 år siden
15 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Ja, den tog godt nok også fusen på mig, jeg tænkte noget helt andet end det så viste sig at være. Din beskrivelse af pigen i venteværelset er virkelig god, også da hun viser sig at være i en anden alder, og jeg kan godt lide refleksionerne omkring FN's konventioner.
15 år siden
15 år siden
#3 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Fantastisk :)
Jeg blev godt nok også snydt..
Som de andre skriver er beskrivelsen af pigen rigtig god og tankerne i starten passer godt til historien da man får et indtryk af HP.

Smukt :)

Ayoe
15 år siden
15 år siden
#4 Constance C. Meincke (Constance)
Den er virkelig opfindsom den her, for ikke at sige genial.

Beskrivelsen af den anden patient er virkelig god, og særlig tankerne omkring denne. virkelig et godt stykke arbejde, bliv endelig ved med det. :-)
15 år siden
15 år siden
#5 Marie W
Helt suveræn! Blev som alle de andre fuldkommen snydt!
Kort men effektfuld.
Og du beskriver faktisk gymnasieelevernes mode temmelig rammende ... Stor ros herfra!
15 år siden
15 år siden
#6 Helen Nyström (Helen)
Du giver dig god tid med opbygningen af historien og jeg har et helt klart billede af hvad der foregår - tror jeg.... rigtig fin og overraskende slutning.

/Helen
15 år siden
15 år siden
#7 Kirstine Moser Bøhme
Jeg er meget enig med de andre kommentarer. Rigtig god historie ;)

/Kirstine
15 år siden
14 år siden
#8 Graziellen
Jamen du snød mig jo. Fordommene raslede ellers frem på stribe.
14 år siden
14 år siden
#9 Lise Jensen
Ja jeg tilslutter mig de andre kommentartor. Du snyder læserne. Genialt.
Super fin opbygning og god beskrivelse af pigen i venteværelset. Og med FN inde i billedet. Det er super fint. Nød at læse den.
14 år siden
14 år siden
#10 Laura Lützen (Sommerdag)
God historie, hvor slutningen fik mig til at smile. Blev lidt mistænksom undervejs for om du var ude på at snyde mig, med havde ikke gættet hvilken læge det var.

Gode beskrivelser undervejs af både HPs egne tanker og betragtninger af den anden pige i venteværelset.

Elsker et godt twist, og det havde din historie så absolut! Super :-)
14 år siden
11 år siden
#11 Poul Brasch (Blækhuset)
Hej Gitte....jeg er jo mand og sad allerede og tænkte andre tanker....skam dig! Til mig.
Det er sjovt at blive taget ved næsen....dejligt. Underholdende.
Vh. Poul Brasch
11 år siden