Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Månen stod direkte over den store herregård og kastede sit blege lys over den snedækkede gårdsplads. En tynd dis smøg sig henover brostenene, båret af den iskolde brise. Rundt omkring i sneen tittede små vintergækker op, og de var alle dækket af små iskrystaller, som glitrede i månelyset. Der var mørkt bag alle gårdens vinduer, bortset fra ét. I stuepigens kammer i det nordlige tårn stod et stearinlys og blussede frygtløst i vindueskarmen. Nila stod med bare tæer og iført sin beige, let smudsige natkjole og betragtede de sylespidse istapper, som hang ned foran tårnvinduet. Hun hvilede hovedet i sine hænder, og stearinlysets skær genspejledes i hendes store, mørkeblå øjne. Nilas læber var adskilt i forundring, mens hun betragtede den hvide verden udenfor. Udmattet sukkede hun, mens gården henlå i dyb stilhed. Men netop da spiddedes freden af et frygteligt skrig. Nila blev så forskrækket, at hun nær væltede stearinlyset ned på gulvet. Med ét følte hun sig mere vågen, end hun havde været hele dagen. Også hendes hjerte bankede vildere end nogensinde. Nila drejede om på hælen, og med sig i farten tog hun stearinlyset. Med forsigtige skridt listede hun hen til døren og skød lydløst låsen op. Der var helt stille, da Nila nåede ud på vindeltrappen. De kolde sten føltes som nåle under hendes fødder, men nysgerrigheden havde sat hende et mål. Hun forsatte ned ad trappen. Vagtsomt lyttende. Trappen endte ud i en korridor. Her var helt mørkt, og Nila kunne mærke, hvordan en kuldegysning jog gennem hende. Selvom Nila stadig var ukendt med gårdens gange og korridorer, fortsatte hun. Ophidsede stemmer kunne nu høres, og de lod til at komme fra kælderen. Fra de høje vægge skulede portrætterne, mens Nila løb gennem korridoren og nåede trappen til kælderen. Stemmerne blev nu tydeligere, og Nila kunne høre, hvad der blev sagt. Det var en mand, der talte.
”Ingen må finde ud af det her! Hører du mig, Marley!?” Stemmen var både dyb og truende.
Nila var nået enden af trappen, og hun kunne mærke, at hun begyndte at fryse. Var det for sent at vende om? Hun lænede sig op ad den kolde stenvæg, og kunne nu se et flakkende lys snige sig ud under døren forenden af gangen. Netop da mærkede Nila en hånd på sin skulder. En eller anden pustede hendes stearinlys ud, og hun blev opslugt af mørket…

Skriv kommentar

Besvarelsen Vinternat er publiceret 27/06-2009 19:26 af Line Lundstrøm Rasmussen (line888) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 27/06-2009 19:26
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Uha-uha... Ja, den cliffhanger virkede da. - Og så efterlader du bare læseren og Nila dér? Det var da tarveligt!

Spændende tekst på den gamle herregård. Fine stemningsbilleder af nattens vinterlandskab og den unge stuepige, der overværer en samtale, der vist ikke var bestemt for hendes ører.

Ja, fin cliffhanger og selvfølgelig læser jeg videre.
14 år siden
14 år siden
#2 PhineasPoe
Fantastisk at du beskriver de små ting som vintergækkerne, hendes smudsige natkjole og de adskilte læber.. det hjælper alt sammen med til at danne en følelse af at det er virkeligt.

også en rigtig god opbygning af spænding og en fin gysende slutning.
14 år siden
14 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Ja, den fungerer absolut som cliffhanger. Du har en meget malerisk skildring af det miljø, som det foregår i og årstiden, det kan jeg vældig godt lide.
14 år siden