Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

"Er du spændt skat?" Manden kiggede afventende på konen han holdt i hånden.
Hun nikkede med blikket stift rettet mod jorden. Han kiggede irriteret væk og hun sendte et indforstået blik til manden der sad overfor hende. De var begge skrækslagne. Springet var ikke noget problem. Hun havde gjort så mange andre ting som hendes mand ikke vidste noget om. Han kiggede igen på hende og strøg hende blidt, men bestemt over kinden. "Ligemeget hvad kommer du til at springe. Du lovede. Husker du?" Han smilede ondskabsfuldt, som om han havde vundet over hende i en kamp hun ikke vidste hun havde deltaget i. Hun nikkede lydigt. "Selvfølgelig". Han nikkede tilfreds og kiggede ud af vinduet. Hun smilede nervøst til manden overfor hende og han strøg hende hurtigt over knæet og mimede at det nok skulle gå. Hun nikkede og smilede igen. Hun troede ikke på det. Hvad hvis det gik galt? Ville de finde ud af det?
Planen var blevet gennemtænkt helt fra begyndelsen. Hun var kommet hjem og havde fortalt sin mand om vennen fra arbejdet der var ekspert i faldskærmsudspring. "Jeg ville aldrig kunne gøre sådan noget." Overbeviste hun ham og som forventet blev hun tvunget til at love at hun ville gøre det.
"Så er det nu" råbte piloten fra forsædet. De rejste sig alle tre og døren blev åbnet."Det er nok bedst at du hopper først!" Råbte manden der før havde siddet overfor hende. Hendes mand slap hendes hånd og nikkede. Han kyssede hende hurtigt på kinden og kæmpede sig hen til døren. Et øjeblik tøvede han, men tog sig så sammen og sprang.
De 2 tilbageværende kiggede ned og så hvordan han kæmpede da hans faldskærm ikke ville åbne. De åndede lettet op. Ingen ville fatte mistanke. De kyssede, tog hinanden i hånden og sprang.

Skriv kommentar

Besvarelsen Planen er publiceret 28/06-2009 00:40 af Ayoe Prehn (mUsIkToSsE) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 28/06-2009 00:40
Besvarelsen er på 302 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Det var vist en værre historie - slemme, slemme hustru!

Der er nogle småting i teksten, som forvirrer mig og som gjorde, at jeg var nødt til at læse teksten flere gange. Blandt andet gør du mig i tvivl om hvornår vi følger hendes mand, og hvornår vi følger den anden i kabinen.

Og så synes jeg heller ikke deres kropssprog matcher med dit udsagn om "De var begge skrækslagne". Men jeg elsker slutningen og den er godt fundet på.

Hvis du lige tydeliggør hvem der er hvem, af de to mænd, har du faktisk en fin lille ondskabsfuld historie!
14 år siden
14 år siden
#2 André Nørgaard (andre)
Det er en overraskende løsning på opgave du her giver. Rigtig god idé.
Jeg vil give Mikala ret i at du bør være mere obs på hvor du har din synsvinkel. Prøv at holde den på en af personerne.
En anden ting som vil kunne gøre din ellers rigtig gode historie endnu bedre er hvis du undlader at afsløre "mordplanerne" til han eventuelt er sprunget.
Med afsnittet "Planen var blevet... " tager pusten fra den overraskende og forfærdende slutning. Det kommer ikke som nogen overraskelse.
De små hentydninger til at der er noget med konen og den anden mand er til gengæld helt fine, og de kan være nok til at man får en fornæmmelse af at noget er under opsejling. Vi må bare ikke vide hvad før til sidst.
Bortse fra det så bare klø på. Du skriver godt din alder er taget med i betragtning, så får du 4 fra mig.
André Nørgaard
14 år siden
14 år siden
#3 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Tak for ros og kritik begge 2 :)

Jeg tænkte selv på at det nok ville blive forvirrende med de 2 mænd da jeg ikke havde givet dem nogen navne eller lign., men det her var det bedste jeg lige kunne komme med.

Jeg beskrev planen fordi jeg tænkte at det måske var for utydeligt at det var kvinden og den anden mand der havde planlagt det, men det var i starten også udtænkt som at man først skulle finde ud af det til sidst.

Men mange tak igen for ros og kritik. Det hjælper mig meget :)

Ayoe
14 år siden
14 år siden
#4 Gitte Morsund
Wauw hvor er de gennemført ondskabsfulde. Du formår på de få linjer at antyde det forudgående drama, så man er - om ikke indforstået - så i stand til at se nødvendigheden af planen. godt drama før springet.

/ Gitte
14 år siden
14 år siden
#5 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Ja de er godt nok ret så ondskabsfulde, men som du måske siger; ikke helt uden grund.

Tak for kommentaren ! :)
14 år siden
14 år siden
#6 Marie W
Din novelle fortæller kort om en længere og større historie - rigtig fint! Igen (som de andre) undrer jeg mig over, at du skriver at de er "skrækslagne"?
Men ellers fint.
14 år siden
13 år siden
#7 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Musiktosse, så havnede jeg lige her med rouletten. Det er bestemt et godt drama lige før springet, man får virkelig antydet spændingerne mellem personerne godt - og fin overraskende slutning. Det gør den til en hel lille minikrimi. Problemet er bare, at hun virker lidt for betænkelig inden til, at det helt virker troværdigt. Men godt skrevet er den da. VH Mons
13 år siden