Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Mit spejlbillede stirrede irriteret tilbage på mig. Mit ansigt var blegt, og mine kinder var sorte efter min løbende mascara. Mit tøj var krøllet, og lugtede grimt af røg og opkast. Gaderne lå øde hen, mens min lejlighed lignede et trafikuheld. Den sejlede i tomme flasker, cigaretskod og brugt papir. Her lugtede kvalmende af fest. Igen havde jeg lagt lejlighed til en af disse abefester, måske fordi jeg boede så centralt.
Klokken var blevet næsten halv 7, og solen var for længst gået ned over byen. Jeg overvejede at lave noget mad, men lugten af bræk slog mig hårdt i hovedet, idet jeg åbnede døren til mit lille køkken. En eller anden idiot havde brækket sig i min køkkenvask og efterladt rodet til en heldig vinder – mig!
Jeg slentrede videre ind i mit soveværelse, der lå mørkelagt hen. Jeg kunne høre nogen trække vejret, men pæren i loftet var åbenbart sprunget, så jeg lukkede døren og gik tilbage til stuen. Her fandt jeg min sofa under et læs tøj, men hvis tøj? Måske tilhørte det den der var i soveværelset. Jeg lagde mig og faldt temmelig hurtig i søvn. Jeg vågnede ved at en fremmed stod lænet ind over mig og truede mig med en stor kniv. Han havde rettet den mod min nøgne hals og spurgte efter hidsigt efter mine penge. Jeg blev enormt bange og begyndte at græde, imens febrilsk ledte efter min pung, der syntes forsvundet. Han begyndte at råbe ad mig, og angsten tiltog. Nu begyndte jeg at ryste, hvad kunne han ikke finde på? Jeg hviskede næsten til ham og fortalte, at jeg ikke vidste hvor min pung var. Han blev vred. Jeg så hvordan hans arm stak frem mod min mave. Jeg kunne mærke en våd plamage på min trøje. Alt blev sort, og jeg faldt om på gulvet. Jeg hørte kun svagt høre, at han smækkede døren og løb end at trappen

Skriv kommentar

Besvarelsen Efter festen er publiceret 02/07-2009 14:29 af Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 02/07-2009 14:29
Besvarelsen er på 320 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

15 år siden
#1 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Uventet drejning der kom der!

Måske var det også en smule for uventet. Der er ikke nogen afsnit i teksten og måske ville det hjælpe hvis der lige blev lavet et afsnit efter HP faldt i søvn. Så var man mere med på at der skete noget nyt der. Ellers skal der måske lige laves en lidt blødere overgang end: 'Jeg vågnede ved at en fremmed stod lænet ind over mig og truede mig med en stor kniv'.
Det giver selvfølgelig også en form for effekt, men et afsnit kunne gøre det mere overskueligt.

Teksten er der ellers intet i vejen med! Der er nogen få slå fejl rundt omkring, men det er vidst også det hele :)

Velskrevet og kreativt!

Ayoe
15 år siden