Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

”Cindy, hvad er der dog sket?” Min mors stemme brød stilheden.
Tårerne som jeg havde kæmpet med så længe, flød nu stille ned ad mine kinder. Efter at have sundet mig lidt lykkedes det mig at mumle noget med at lægen ville komme snart. Min mor satte sig til højre for mig i stolen med det bordeaux røde betræk. Min stol var betrukket med en noget lunken grøn farve. I stolen ved siden af mig sad en ung kvinde. Et par år ældre end jeg selv. Hendes blodrøde hår klistrede til hendes pande og hendes røde feberblanke øjne stirrede intenst ud i luften. Hun var alene. De andre folk i venteværelset var en kedelig forsamling. Et ældre ægtepar hvor konen havde is på sin venstre fod, en mand med sin søn som havde en flænge i hovedet og en kvinde med sin datter som sad og sov.

”Undskyld kunne du ikke hente mig noget vand?” Spurgte den unge kvinde som sad ved siden af mig.
”Jo da," jeg rejste mig langsomt. Lettet over at være blevet reddet fra mine tanker.” Her."
”Hvad hedder du?” Hun smilede skævt til mig og jeg kunne skimte feberen i hendes øjne.
”Cindy. Hvad med dig?” Jeg hviskede ordene. Som var det forbudt at sige noget med normal stemme. Jeg lagde mærke til at kvinden med datteren stirrede på mig. Det var ubehageligt.
”Henriette. Jeg har været på ferie og lige siden jeg kom hjem har jeg været så dårlig. Som du vistnok kan se!” Hun lo kort og smilede til mig, ”hvorfor er du her?”
jeg overvejede svaret. Hvad kunne man tillade sig at sige her i skadestuens venteværelse? Venteværelset med de gule vægge. Vægge som hvis de havde øjne ville have set mere sygdom, mere dårligdom end de fleste mennesker oplever gennem hele deres liv.

”Min lillesøster har taget en pille overdosis.” Min mor som havde siddet og små lyttet til vores samtale brød sammen ved disse ord. Jeg følte mig tom. Kunne intet føle. Var det min skyld?
Henriette og alle de resterende ventende som var gamle nok til at forstå mine ord, og som alle havde hørt det da de kom ud lidt for højt stirrede på mig og min mor med kæmpestore forskrækkede øjne.

”Fru Hansen?” Min mor og jeg rejste os hurtigt. Hun tog min hånd og klemte den. Den var svedig og hun rystede.
”Jeg beklager…”

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg beklager er publiceret 04/07-2009 00:58 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 04/07-2009 00:58
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Opgaven er løst og den er løst fremragende!
Der er beskrivelser af de andre folk i venteværelset, man tænker i starten på hvorfor HP (hovedpersonen) er i venteværelset og jeg troede også i starten at det var HP der var noget i vejen med (nok bare mig der er langsomt opfattende). Det er anderledes at det er en anden person der er til lægen og at HP er pårørende der sidder i venteværelset, men sådan kan det jo også gøres. Det er kreativt.

Afslutningen er barsk, men god. Man kan godt fornemme hvad lægen skal til at sige, men alligevel får man det ikke serveret på et sølvfad og det sætter alligevel fantasien igang.

Historien er god, det er skrevet godt og slutningen er jeg vild med.

Ayoe
11 år siden
11 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er rigtig god! Og det er meget velskrevet, og som den anden kommentator skrev, så er det spændende med HP, i en anden rolle end de fleste, der har besvaret denne opgave. Synes du bruger nogle gode billeder og opgaven er løst godt.
11 år siden
11 år siden
#3 Marie W
Rigtig fin! Flot sprog!
11 år siden
11 år siden
#4 Cecilie Knudsen (Culle)
Tak for det : D
11 år siden
11 år siden
#5 Kirstine Moser Bøhme
God historie :)
Fint, at det ikke er HP, der er den, der skal ind til lægen. Det kommer selvfølgelig også hende ved eftersom det er hendes søster, men det giver den alligevel et "twist" :D Godt skrevet ;)
11 år siden