Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Måske er de bange for os. Menneskerne. Måske er de bange for, at vi kun er ude på at dræbe dem. Men de skulle kende vores frygt. Vi er mindst ligeså bange for dem. Når de nærmer sig i larmende biler, og med deres gevær i hænderne, så ved vi at det er ved at være slut. Der er intet håb for os, for det eneste vi har, er vores stærke tænder, og vores hurtige hastighed. Men hvad hjælper det? Vores styrke kan ikke forhindre geværet i at ramme os.

Så vi venter bare på dem. Venter på at de med tiden får os alle udryddet. Men vi har tænkt os at kæmpe. Vi vil kæmpe til det sidste, og gøre vores bedste for at få dem dræbt, inden de dræber os. Jeg er rasende på dem. Forstår de ikke naturen? Det gælder om at overleve, og det er det eneste vi gør. De kommer her i naturen med deres selvglade udtryk, og prøver at ødelægge alt det vi har fået skabt. Alt det vi har kæmpet for at redde. De føler sig magtfulde med deres geværer, for de ved at vi alle frygter dem. Men det er kun et spørgsmål om tid, før vi får taget magten fra dem. De ville ikke være noget uden deres geværer.

Nej, se nu der! Nu kommer der endnu et menneske. Tror ikke, at han har set mig. Jeg vil snige mig ind på ham, inden han overhovedet når at trykke på aftrækkeren, og så er aftensmaden reddet. De er selv skyld i at de bliver ædt..

Skriv kommentar

Besvarelsen En løves frygt er publiceret 04/07-2009 12:44 af Sascha Christiansen Paulsen (Sass) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 04/07-2009 12:44
Besvarelsen er på 264 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er sjov!

Jeg forstår dog ikke hvsd løven med "prøver at ødelægge, hvad vi har skabt. Alt det vi har kæmpet for at redde." - Dyrene forsøger vel ikke at redede verden - de lever bare i den.

- Men jeg elsker tonen i historien og sætninger som: "De kommer her i naturen med deres selvglade udtryk, " - det er supergodt.

Elsker slutningen!
11 år siden
11 år siden
#2 Gitte Morsund
Hævnfølelsen er rigtig godt portrætteret og motivationen for denne godt beskrevet.

Den eneste finurlighed jeg fandt var denne: "hurtige hastighed". Her mener jeg at ordet "hurtige" er overflødig, det ligger implicit i det følgende ord.

Sjov vinkel på kampen mellem mennesker og dyr.

/Gitte
11 år siden