Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Jeg løber hurtigt og smidigt igennem skovens bund, jeg løber... hurtigere og hurtigere. Bag mig kan jeg høre de store maskiner arbejde bag mig, og de kommer nærmere. Jeg ved ikke hvad jeg kan gøre, alt i mig er panik. Pludselig, da jeg kan mærke at min krop går langsomt i stå på grund af overbelastningen, mærke hvordan jeg får et andrealin kick og kan løbe igen. Jeg må bare fortsætte! Jeg springer hurtigt op i et træ, og springer så godt jeg nu kan, fra gren til gren. Jeg må ikke stoppe, fordi så dør jeg. Det er jeg sikker på. Men hvad har jeg dog gjort for at fortjene dette? Hvorfor skulle de store maskiner ødelægge skoven, et sted så stort, hjem for så mange dyr.. Menneskene havde ikke nogen ide om hvad det var de ødelagde! Jeg blev vred på disse mennesker, hvad bilder de sig dog ind?
Pludselig, med et skvatter jeg ned, ned og ned.. Rammer med et jorden, jeg kan mærke den store maskine, der havde nærmet sig med lynets hast, og var nu over mig. Jeg kan mærke en gennemborende smerte i mine ben, hvordan jeg bliver kvast under den store maskines vægt....

Jeg vågner med et set.. Drømmen.. Den havde været forfærdelig! Jeg sukkede stille, og lod mig dumpe tilbage ned i dynen, jeg rækker ud efter fjernbetjeningen og tænder for tv'et.. Der er panteren, flygter fra sit hjem......

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjemmet forsvinder er publiceret 04/07-2009 17:04 af Ayra Leavender (Ayra) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 04/07-2009 17:04
Besvarelsen er på 238 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sjovt, jeg havde gættet på en Orangutang i Borneos regnskove, hvor man jo volddrifter på naturen.

Nå, så var det en Panter. Idéen med at vågne fra en drøm er jo ikke helt ny og tit benyttet, som udvej, men her synes jeg den klær teksten. Gode billeder udover at dyret "skvatter" Det lyder ikke så gratiøst, når det handler om et stort kattedyr. Jeg tror jeg ville skrive, "mister grebet" eller noget i den retning.

så skifter du pludselig fra nutid til datid og det virker forkert, når du ellers kontinuerligt skriver i nutid, men det er små fejl, der kan rettes. Spændende tekst.
11 år siden
11 år siden
#2 Ayra Leavender (Ayra)
Tak, tak ^^

Men omg, ikke den fejl med nutid og datid igen >.< Ugh, jeg hader når jeg gør det, og det er helt ubevidst!
11 år siden