Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Vi er mange, okay måske ikke så mange som vi kunne være. Vi vender tilbage samme sted år efter år for at yngle, få vores familier til at vokse, og give vores unger den bedste start.

Ja, det er vel hvad alle forældre ønsker for deres afkom, eller hvad?

Men det bliver sværere og sværere at finde plads til os alle, for der hvor vi har det bedst er der is og kulde, og den bliver mindre og mindre for hvert år. Det er menneskenes skyld, jeg ved det, for jeg har hørt fuglene der kommer rundt i hele verden, fortælle de mest uhylige beretninger om hvad de gør ved vores jord.
De sviner, og de ødelægger. Luften forurenes af CO2 udslip, fra biler, fly og en masse andre ting de ikke kan leve uden. Siger de, menneskene.
Olien løber ud i havene fordi der sker uheld, træerne fældes rundt i verden, og jeg kunne blive ved og ved.

Men så blir jeg ked af det. For min og mine kæres skyld, men også for menneske børnenes, de skal også leve på jorden og deres børn igen. Hvis der altså er nogen jord tilbage.

Isen smelter, du har nok set det på tv, hvodan vi pingviner kæmper for at overleve, kæmper for føden, og for at finde nye steder at yngle?

Hvis du ikke ved det, så er vi faktisk et af de dyr, der intet ondt gør i denne verden, så hvorfor gør i os ondt?

Jeg spørger bare.

Skriv kommentar

Besvarelsen Isen smelter er publiceret 04/07-2009 18:20 af Tina Kristiansen (Tinak) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 04/07-2009 18:20
Besvarelsen er på 250 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Gitte Morsund
Jeg elsker ganske enkelt din slutreplik. Den indfanger på den mest elegante måde, kernen i hele problematikken.

Hele besvarelsen rammer også ekstra hårdt, fordi du har valgt at lave (i hvert fald dele af den) som en direkte henvendelse til menneskene.

Måske ville det have virket endnu stærkere, hvis du konsekvent havde henvendt dig direkte til menneskene (brugt "I" i stedet for "de").

Men som den er, er den altså også virkelig god!

/Gitte
11 år siden
10 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Fint slutning og relevant emne. Måske en anelse tynd (kun måske) i starten. Til gengæld slutter du flot. Øvelsen er opfyldt.
Nogle små sproglige ting kan formuleres bedre (småting).
10 år siden