Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Hvor længe kan denne mandsperson følge efter mig. To dage og to nætter har han gået i mine fodspor. Listet, sneget sig. Så godt som disse mennesker nu kan. Jeg kan lugte ham på en kilometers afstand. Hans svedige krop. Hans nikotin fyldte ånde. Hvem tror han, han er… det her er mit hjem, mit kongerige. Men han bliver ved. Det må jeg give disse mennesker… når de har sat sig for at ødelægge noget bliver de ved til intet er intakt. Til intet kan bestå, og mennesket står hoverende tilbage på en dynge af aske, der i sidste ende vil opsluge dem og kvæle dem.
Forbandet ignoranter.

Mange af mine artsfæller har lidt samme skæbne som denne mand ønsker at give mig. Men jeg er for snu. For hurtig. Mine klør er de skarpeste i junglen, mine tænder de største. Han når mig aldrig og hvis han gør, bliver det hans skind der bliver flået først.

Han er stoppet et stykke bag mig. Jeg kan roligt hvile mig. Mine poter er ømme efter den lange langsomme flugt.

Et øredøvende brag. Fuglene i trætoppene over mig farer mod solen i store flokke. Larmende, ildevarslende. Jeg må videre. Mennesket er på benene igen og på vej i min retning. Mine ben er tunge, sløve. Der er noget der drypper fra min side. Jeg har set det før men aldrig i disse mængder. Det flyder. Tykt, varmt. Min smukke gullige pels, sølet ind i dette røde stads. Jeg føler mig svimmel. Mit syn bliver sløret. Jeg kan ikke….. balancere. Jeg falder omkuld og intet kan forhindre det. Mennesket kommer nærmere, nærmere. Mine klør er ude men jeg har mistet alt motorik. Ude af stand til at tage kampen op. Junglens grønne kæmper krymper ind omkring mig. Mennesket har snydt mig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg er Tigeren er publiceret 04/07-2009 23:06 af PhineasPoe under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 04/07-2009 23:06
Besvarelsen er på 301 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
God besvarelse - og god tiger.

Eneste anker går på sætningen: "Junglens grønne kæmper krymper ind omkring mig." Bryder mig ikke om sætningen, fordi det ikke giver et klart billede. Måske er det træerne, han tænker på, men det står ikke klart.

Ligeledes her: " Mine poter er ømme efter den lange langsomme flugt." - Ordene - Lange langsomme - bliver let lidt tungt.

Men så har du flere gode, som her: "Forbandet ignoranter" (som nok skal være forbandeDE ignorenter", men jeg finder det utrolig morsomt, at tigeren udtrykker sig sådan! og denne her er god: "Mit syn bliver sløret. Jeg kan ikke….. balancere." - God rytme i sætningen.

God tiger - fin historie.
10 år siden
10 år siden
#2 Marikje
Fin historie om menneskets kamp mod dyret, eller dyrets kamp mod mennesket. Jeg ærgrede mig bare over, at tigeren tabte til sidst.
10 år siden
10 år siden
#3 Laura Bruhn Bové (Laurbær)
Velfungerende og kontant. Det med de "forbandede ignoranter" virkede på mig som en meget menneskelig anskuelse. Men resten holdt sig tæt nok på, hvordan vi forestiller os at tigerens tankegang er, til at være troværdigt. Godt skrevet.
10 år siden
7 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Phineas, du klarer det jo fint at se det fra tigerens synspunkt, meget er godt set, især den med mennesket der sætter sig et mål og ikke giver op før det er nået. Der går lidt hul i illusionen der, hvor den pludselig bruger det avancerede ord motorik, jeg tvivler på en tiger med menneskelig intelligens bruger det ord. Slutningen passer godt til teksten. VH Mons
7 år siden