Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Typisk. Man får en tid til klokken 10.30 og klokken 11.00 sidder man stadig og venter. Det danske system er nu dejligt. Her i venteværelset kan jeg rigtig få god tid til at betragte, hvem det er jeg betaler topskat til. En arabisk mor og hendes barn, der sidder og leger med legoklodser. En gammel dame der konstant hoster, og en ung langhåret fyr, der sikkert ikke har arbejdet en dag i sit liv. På væggen modst mig hænger et indrammet tekststykke, hvor der står "Den der tager noget for givet, har ikke forstået livet." Sikke en gang pis. Det rimer ikke engang.
Jeg vender igen blikket mod ham den langhårede. Han sidder uroligt. Fødderne bevæger sig hele tiden, og hans øjne er enten rettet stift mod gulvet eller også flakker de hurtigt rundt i lokalet. Da han bemærker, at jeg iagttager ham kigger han hurtigt væk. Slapsvans. Se på ham. Nervøs over at skulle ind og høre om sin forkølelse hos lægen. Formentligt fejler han ikke en skid. Sidder her kun for at bruge mine skattepenge og spilde min tid i venteværelset.
Endelig er det min tur. Skal have svar på blodprøven. Læge Andersen giver mig hånd, og jeg tager den selvsikkert.
"Nå lad mig høre, hvor galt det står fat," siger jeg smilende.
"Sæt dig ned først, Poul," svarer han.
Lidt tøvende sætter jeg mig ned.
"Du har kræft, og den er fremskreden, jeg er ked af det" siger Andersen
"Hvad betyder det helt konkret?" spørger jeg
"Gennemsnitslevetiden for folk med dine synptomer er typisk et sted mellem 9 og 14 måneder," svarer han.

Da jeg igen kommer ud i venteværelset ser de andre derude kort på mig. Jeg kan ikke møde deres blik. Jeg kan simpelthen ikke se dem i øjnene. Jeg kan ikke spejle mig deres blikke. Vil ikke. På vej hjem i bilen kører ordene fra venteværelset igen og igen i hovedet på mig. "Den der tager noget for givet, har ikke forstået livet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skæbnedagen er publiceret 05/07-2009 23:15 af Guldhøj under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 05/07-2009 23:15
Besvarelsen er på 331 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Marikje
Super god tekst. God beskrivelse af personerne i venteværelset; jeg kan genkende typerne. Jeg kan også godt lide hvordan teksten på væggen får en helt anden vægt efter at Poul har fået sin kræftdom. Synes dog at han burde have en reaktion på den; vil man ikke blive chokeret eller bange eller ked af det når man får at vide at man har kræft?
10 år siden
10 år siden
#2 Helen Nyström (Helen)
Hej,

Ja, skæbnen kan være grusom - du beskriver flot hvordan vores liv kan tage en drejning på få sekunder. Du lagt meget vægt på at beskrive situationen FØR den skæbnesvangre besked, men opgaven lød jo også på situationen i venteværelset.

/Helen
10 år siden
10 år siden
#3 Marie W
Virkelig dramatisk! Elsker den lille indikation på væggen, som han først affærdiger som nonsens, hvorefter en større mening med teksten på væggen kommer til udtryk efter hans diagnose er stillet.
10 år siden
10 år siden
#4 Kirstine Moser Bøhme
Jeg synes, det er en rigtig god historie! Det er en god idé med teksten på væggen, og hans forståelse for teksten, der ændrer sig efter, at han har været inde ved lægen.
Det er gør det lidt svært, når teksten nu skal være så kort, men det eneste jeg mangler er en reaktion på lægens besked. Kommer man alene, når man muligvis venter sådan en besked, bør man køre alene hjem og hvordan reagerer man lige? :)

/Kirstine
10 år siden
10 år siden
#5 Lise Jensen
Jeg tror du rammer meget godt plet med din historie. Nogens reagerer først senere på sådan besked. Det første er nok chok. Men rigtig godt fortælling og god beskrivelse af personerne i venteværelset. Og god tekst på væggen. Den giver pludselig mening bagefter forr hovedpersonen. Men om man kommer alene, ved jeg ikke?
10 år siden
10 år siden
#6 Allan Andersen (tegnenverden)
Det er en stærk lille tekst! Indslaget om, at man i venteværelset kan se, hvem man betaler topskat til, er interessant. Det virker meget arrogant, og er det også fra hovedpersonens side, men snart aner man en skarp ironisk tone fra forfatterens side. Simpelthen genialt!
10 år siden