Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Det er meget kedeligt. De samme mennesker fodrer dig, renser dit bur og skubber til dig med koste for at få dig til at gå ind i det igen, men der er ingen, der tænker over, at hvis jeg nu fik lov til at gøre tingene i mit tempo, ville jeg ikke være så sur på dem hele tiden. Eller hvis de nu tænkte sig om med hensyn til miljøet og os tigre. Men næh, det skal de ikke nyde noget af, det er den og dens skyld, aaaldrig deres egen.
De taler endda om det, når de går forbi mit bur, forældrene altså. "Nu er der så og så mange vilde tigre tilbage.," siger den perfekte mor og ser ned på sine små unger, der nysgerrige stikker deres hoveder over rækværket så jeg kan se på dem og dem på mig. "Sikke noget. Men det er i hvert fald ikke vores skyld. De kan bare...," begynder den perfekte far og hjælper den perfekte mor med at flytte ungerne højere op, så de kan se mig bedre. "Heldigt for den tiger der, at han ikke er i det fri og skal kæmpe for livet.," siger den perfekte mor og her rejser jeg mig og stamper en pote i betonen, det gør for resten ondt, gu nej er jeg ej en han, jeg er en hende og jeg skal absolut kæmpe for livet også, især når de kører mig til den løven tage ham dyrlæge! De perfekte forældre trækker deres børn væk fra rækværket, jeg har brølet højt nok synes de, og begynder at tale om hvor uopdragen sådan en tiger i bur er, mens de går videre, men stadig sender blikke tilbage. "Sikke et farligt dyr," mumler de begge.

Farligt, ja gu er I sgu så!

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvor længe mon jeg er her? er publiceret 07/07-2009 19:31 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 07/07-2009 19:31
Besvarelsen er på 296 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Den er herlig, sådan kunne det virkelig godt være at være en tiger i bur, hvis den kunne skrive, ville den helt sikkert skrive noget i denne stil.
11 år siden
11 år siden
#2 Graziellen
Du har bestemt forstået opgaven rigtigt og ikke kludret i det som jeg. Du har ret i at mange mennesker betragter sig som yderst perfekte og ikke ser deres/vores egen farlighed. Jeg tror at du gør dig mange gode tanker bliv endelig ved med det. Der er vist mange muligheder i dig. Held og lykke.

Jeg måtte lige læse linien med "Til den løven tage ham dyrlæge" et par gange og det havde hjulpet hvis du havde sat nogle "indskudt sætningskommaer" omkring LØVEN TAGE HAM. Men det var bare en ganske lille ting
11 år siden
11 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sjov tekst - især da du tager fusen på læseren og afslører at den store tiger er en hun.
Men du falder (efter min mening) i en troværdighedsfælde, når du gengiver hvad menneskene tænker og tror, når de ser en tiger i bur.
- Hvad tænker du selv, når du besøger et rovdyrbur i Zoo? Mon ikke noget med "Det er egentligt også synd at holde dem i bur" og "Den ser ud til at kede sig." eller noget lignende - og sikkert også tænker man på at der ikke er så mange tilbage i naturen - men er det realistisk at den normale familie synes tigeren har godt af det? ("Men det er i hvert fald ikke vores skyld. De kan bare...," ) - Det lyder ikke som rigtige zoogæster i mine øjne.

Men skæg indre tigerdialog og god replik til afslutning.
11 år siden