Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Gabriella, Luise og Karoline sad i et fly. Luise og Karoline snakkede uafbrudt.
De havde længe planlagt dette, eller det ville sige at Luise og Karoline havde. Gabriella havde de tvunget med, da de ikke ville gøre dette uden hende. De havde slet ikke tænkt over, at Gabriella havde enorm højdeskræk, selv om hun flere gange havde forsøgt at sige det til dem. Hun vidste stadigvæk ikke helt hvordan, de havde fået hende op i flyet. Nu sad de her altså alle tre, og det var for sent at fortryde. En høj mager mand, der lignede lidt et fugleskræmsel med gråt hår, kom gående ud fra det rum hvor piloten sad inde og styrede flyet.
"Er de damer klar?" spurgte han og smilede et slesket tandsmil.
I kor råbte Luise og Karoline ja med et grin, mens Gabriella rystede voldsomt på hovedet, men ingen tog sig af det.
"Hvem skal først?" spurgte han og gik langsomt ned gennem flyet mod dem.
"Mig" råbte Luise med et grin og sprang ned fra sædet og småløb hen til manden med et stort smil.
"Jamen det lyder jo bare super. Har du husket... Ja, det har du" sagde manden med et smil og så kort på den store taske, hun havde på ryggen.
"Så kom med mig" sagde han og gik hen til en stor dør, som han hurtigt fik åbnet.
Luften væltede ind i flyet, og det blev hurtigt utroligt koldt. Deres hår blæste vildt, og de kunne næsten intet se.
"Jeg springer" råbte Luise, men de kunne ikke høre hende.
Med et højlydt hvin sprang hun ud i luften og forsvandt nede under dem. Karoline løb hurtigt efter, og uden at manden nåede at sige noget til hende, var også hun sprunget. Gabriella blev dog siddende. Hun håbede at kunne snyde sig ud af det her, da hun virkelig ikke havde lyst. Manden opdagede hende uheldigvis og gik hen mod hende.
"Skal du ikke springe?" råbte han ind i hendes øre, og hun rystede straks på hovedet.
"Så må du jo blive her med mig" sagde han og smilede et smil, hun ikke brød sig om.
Hun skiftede mening og løb hen i den åbne dør. Stoppede op et øjeblik, men tog så et skridt ud i friheden. Så huskede hun det. Tasken. Den lå stadigvæk i flyet. Hun skreg, sit sidste skrig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Med frygten i øjnene er publiceret 09/07-2009 11:57 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 09/07-2009 11:57
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Marie W
Minder lige lovlig meget om Bryllupsrejse, som allerede er skrevet om samme situation. Ellers et flot sprog - du skriver igen rigtig flot - specielt taget i betragtning af din alder!
14 år siden
14 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Virkeligt flot sprog, og en situation, der virkelig er ubehagelig for hovedpersonen. Det var så en hel chokslutning, man fik.
14 år siden
14 år siden
#3 Mathiilde
Tragisk slutning, men jeg havde sådan lidt forudset det - eftersom jeg har læst nogle af de andre der har skrevet om dette. Men god tekst, godt skrevet. Lidt fejl, men ellers godt :)
14 år siden