Den sidste fødselsdag

Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Jeg står lænet op af den hvide mur med en kop kaffe i hånden. Mit blik hviler på en lille otteårig pige med langt lyst hår og smukke safirblå øjne, der skinner smukt. Pigen smiler stort og snakker kort med de forskellige gæster, der kommer over til hende for hurtigt at give hende en gave, hvorefter at gå videre rundt og snakke med de andre gæster.
Jeg tager mig sammen og stiller koppen på bordet, der står ved siden af mig. Med nervøse skridt går jeg over mod pigen med et smil. Hendes blege hud bliver tydeligerer, og jeg kan tydeligt se, hvor mager hun er. Kun skind og ben, men det er nogens skyld. Det er den uretfærdighed, der er i verdenen, som har gjort det her mod hende.
Endelig når jeg frem og stopper op ved siden af pigen, smiler til hende. Hendes øjne glider op af mig, og hun spreder sine magre arme. Jeg løfter hende op og giver hende et kort kys på hendes iskolde pande.
"Jeg har en gave til dig min lille engel" siger jeg blidt og sætter pigen ned igen og trækker en pakke frem fra et sted under min bluse.
Det var en blød pakke, og med store spændte øjne tager pigen imod pakken og pakker ivrigt op. Frem kom en sød lille brun hundebamse.
"Hvor er den sød. Den vil jeg tage med på hospitalet" siger pigen og smiler glad til mig.
Jeg smiler skævt igen, men med et trist blik i øjnene. Langsomt sætter jeg mig ned ved siden af pigen, da jeg ikke vil forlade hende. Ikke nu. Jeg kan jo aldrig vide, hvornår vi alle ville miste hende, og derfor beslutter jeg mig for at bruge så meget tid på hende som muligt.
"Ved du hvad?" spørger jeg, og pigen vender sig mod mig med et smil.
"Nej hvad?" spørger hun ivrigt, mens hun knuger bamsen ind til sig.
"Jeg elsker dig virkelig meget. Ved du godt det?" spørger jeg og stryger hende over håret.
"Ja, og jeg elsker også dig. For evigt. Til den dag jeg dør" siger pigen med et stort smil.
Tårene presser på, men jeg græder ikke, omfavner hende bare med et lille smil.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den sidste fødselsdag er publiceret 10/07-2009 20:43 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 10/07-2009 20:43
Besvarelsen er på 370 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Marie W
Virkelig flot skrevet! Og hvilken sørgelig historie, på trods af dens korte omfang. Syntes egentlig det er ærgeligt at du afslutter den så melodramatisk - det ville have haft større virkning hvis du havde undladt de sidste sætninger i dialogen, og i stedet beskrevet fortællernes følelser - og netop hvordan tårerne presser på. Men alligevel er den utrolig rørende - godt fundet på.
13 år siden
13 år siden
#2 Johanne Rokkedrejer (johanne_rokkedrejer)
Godt fundet på og en meget sørgelig historie. Lidt for melodramatisk. Overvej om det ikke er mere effektfuldt at skrue ned for de meget ladede tillægsord. Ellers rigtig god.
13 år siden
13 år siden
#3 Graziellen
Når man er sammen med døende børn skal man virkelig leve i nuet for ikke at ødelægge nuet for børnene og det er meget svært når fremtiden hele tiden presser sig på især for voksne.
13 år siden
13 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Jeg synes stemningen er beskrevet fint. Men jeg kan slet ikke gætte hvordan fortælleren og pigen er relateret. Jeg tror dog ikke det er mor og datter.

Detaljer:

for hurtigt at give hende en gave, hvorefter at gå videre rundt

Måske hellere "for hurtigt at give hende en gave, hvorefter de går videre rundt" eller "for hurtigt at give hende en gave, for derefter at gå videre rundt".

Med nervøse skridt

Hvordan kan et skridt være nervøst? Mener du vaklende? At der er gele i knæene? Eller hvordan?

Er vekslen mellem nutid og datid bevidst?

Og så lidt smuller, med for mange eller for få r'er.
13 år siden
12 år siden
#5 C.bach
Fire stjerner XD (tre var altså for lidt!)

Nerak, teksten er virkelig flot beskrevet, og jeg er selv stor tilhænger af mange og beskrivende tillægsord, så jeg synes ikke, at du har overdrevet dit brug af tillægsord overhovedet ;)
Modsat Anemone42, mener jeg godt, at man kan sige "med nervøse skridt" men måske er det lidt efter smag og behag?

Hvis jeg skulle give dig et lille tip til din fremtidige skrivning, så øv dig i forskellen på når man skriver af/ad, for de to ord kan nemt forveksles. Fx står man lænet op "ad" en mur og ikke "af", forstår du? :)
12 år siden