Manddomsprøven og skønjomfruen

Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Manddomprøven var endelig igang. Maskinen rystede, det samme gjorde Finn medens Christian mere var optaget af den bule han havde pådraget da han stødte på vingen inden de gik ind i flyet. Larmen var infam og frygtindgydende og et par store rustpletter på døren fortalte at denne maskine havde bestået flere manddomsprøver end godt var.

Det hele var begyndt med et gedigent praleri anført af Finn, og Christian viste sig som altid at være den perfekte medspiller. De havde tit gejlet hinanden op men med en eller anden form for dybtliggende fælles forståelse var deres projekter aldrig blevet til noget. Denne gang havde det været anderledes. Gittes betagende øjne havde hvilet på dem og praleriet begyndte at minde om en middelalderduel hvor Gitte var skønjomfruen hvis gunst skulle vindes.

Nu sad de her i den larmende maskine stigende til usigelige højder på vej til det endelige spring. Deres hjælper viste sig at være et sejt gemyt der havde prøvet lidt af hvert, den værste historie var dengang hans faldskærm ikke foldede sig ud og han landede i Utterslev Mose. "Men det er ikke sket siden" sagde han betryggende.

Pludselig forsvandt lyden og flyvet holdt op med at ryste, Straks var hjælperen på banen og manede til ro."Vi svæver bare inden vi springer, det er en ny taktik, noget uprøvet endnu da der er en mulighed at få maskinen i hovedet på vej ned". Han grinte mandigt med en kraftfuld og dyb latter. Nu var det kun at vente på at lugen blev åbnet og få springet overstået.

Finn var den første der brækkede sig, derefter kom Christian. To lallende vrag sad en flyvemaskine med faldskærme på ryggen, men ingen tænkte mere på den skønne Gitte. De tænkte på hvordan de sidste sekunder i deres liv ville blive og den velkendte fælles forståelsen piblede frem igen. "Sæt motoren igang igen, vi vil ikke springe".

Igen dette larmende inferno at klirrende metaldele, stanken af bræk blandede sig med lugten af olie og opvarmet metal. Nu ville det være godt med et vindue så de kunne følge med i nedstigningen. Endelig blev der stille og lugen blev åbnet. To meget rystede venner gik over flyvepladsen, de ville hjem.

Hjælperen kiggede muntert efter dem og piloten steg ud. "Næste gang skal der være penge til benzinen. Det er flyvecertifikat jeg har og ikke et kørekort" fnysede piloten.

Skriv kommentar

Besvarelsen Manddomsprøven og skønjomfruen er publiceret 12/07-2009 13:20 af Graziellen under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 12/07-2009 13:20
Besvarelsen er på 394 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Gitte Morsund
Inddragelsen af middelalderduel / skønjomfruen er et genialt træk, som sætter en tyk streg under, hvorfor netop denne kappestrid fører dem på afveje.

Du vælger også en noget overraskende slutning, hvilket får mig til at overveje, om du opfylder opgavekravet (inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør). Omvendt har der også været andre løsningsforslag, som har fortsat fortællingen et par linjer efter springet, så det er vel ok.

Kun enkelte småfejl og måske lidt rigeligt med tillægsord vedrørende flyet og hjælperen, som jeg undrede mig over, at du valgte at titulere hjælper fremfor instruktør, men måske er der noget jeg overser?

/Gitte
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Jensen
Det er en lidt overraskende slutning. Du får snydt læseren, så det er bare en fornøjelse. Jeg sidder og tror at disse to mænd er nogen rigtige karle. Det er de jo også til at starte med.... Super indelevelse i i deres situation. Genial overskrift.
14 år siden
14 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Jeg kan godt lide deres jalousi og den skildring, som du giver af den. Her er virkelig gnister i luften, og så med den fine overraskende slutning.
14 år siden