Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

De talte om ansvar, trak op i fortiden og fremtiden og glemte nuet. Hun stod i midten, i skudlinie for anklager og beskyldninger, hun var forsvarsløs ude af stand til at sige fra, de var for mange, men hun ønskede ikke det ansvar de kastede på hende.
I dag var dagen hendes, hun var midtpunkt for dagen og festen.
Håbet om at hun nu var fri fra mennesker der konstant trak i hende, alle med et ønske om at have indflydelse og ret til at bestemme over hende og hendes liv ville give slip. havde fyldt hende fra hun stod op, men nu hvor dagen og festen var tæt på at slutte og de fleste gæster var taget hjem, stod de samme 6 tilbage fortalte hende om ansvar og forventninger hun ikke ønskede, to af dem stod bare og så på uden nogen mening og noget fornuftigt at sige, men de forhindrede hende i at angribe i at sige de ord der trængte sig på. som hun stod der i midten faldt håbet til jorden, nu havde de bare en grund mere til at ansvaret og forventningerne.
Festen, hendes fest, dagen, hendes dag var endt som alle andre fester, med snak om det ansvar hun ikke ville have. Festen var ellers gået fint, hun havde fået gaver, gode gave, i dag havde hendes overfladiske smil og små løgne havde været nok. Gæsterne havde hyggede sig, rost maden og hun kunne bare sidder og svare på spørgsmål og ellers drømme sig lidt væk.
Hun havde troet at de i dag vil lade være med at ødelægge stemningen, lade dagen være hendes. Men nu hvor de så på hende med alvor og bekymring i deres blikke, forstod hun ikke hvorfor hun havde troet, at det i dag ville være anderledes, hun forstod ikke mere hvorfor, havde hun troet at tingene ville ændre sig fra denne dag og denne fest.
Ansvaret og forventningerne voksede hver gang hun skubbede dem til side og nægtede at tage dem til sig og hver gang kom de med nye grunde til hvorfor ansvaret var hendes, i dag hvor hun troede de ville give slip havde de bare fået flere grunde. Ansvaret og forventningerne var for store og overvældene til hun kunne tage i mod og dag virkede det mere end nogen siden som om hun havde fået ansvaret fordi der ikke var andre at give det til.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ansvar er publiceret 12/07-2009 17:05 af Astrid Skammelsen (Astrid 23) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 12/07-2009 17:05
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Anna Thomsen (Spidsmus)
Du kan virkelig finde ud af at skrive. Jeg var fuldstændig grebet af hendes situation fra start til slut. Virkeligt godt gået!
10 år siden
10 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Der er lidt stavefejl og komma-fejl og den slags, der gør teksten svær at læse. Og så har jeg nærmest ingen fornemmelse af gæsterne, men til gengæld meget stærk fornemmelse af hvordan "midtpunktet" har det -- den der burde fejres.
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Jensen
Virkling godt skrevet. Jeg føler med hende- ingen der vil lade hende få en god dag, men har travlt med at pådutte hende ansvar.
10 år siden
10 år siden
#4 Marie W
Taget i betragtning af din alder (eftersom jeg har samme alder), syntes jeg virkelig du skriver godt. Du formår at skabe en anderledes handling uden dialoger (i modsætning til andre bidrag).
10 år siden
10 år siden
#5 Graziellen
Ja forventninger er mere trykkende end ansvar. Ansvar giver også frihed. Jeg har ligesom Anemone en stærk fornemmelse af hovedpersonen og ser den ( for hovedpersonen) plaprende festmasse som en kæmpestor anmasende person. Men det er jo også sådan at hovedpersonen opfatter dem.Ikke!

Flere pausekommaer og den er nemmere at læse, jeg har selv en tendens til at glemme dem i iveren. Men ved du at at alle forlag har ansat korrekturlæsere til sådan nogen som os. Ha ha

Jeg håber at du bliver ved med at skrive.
10 år siden