Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

¨"Tror du at du skal sidde med til bords, Johnny?"
Teddys øjenbryn fløj op over brillerne og da landede igen, lignede de en busket flagermus med vinger af hån og vantro.
Jeg stirrede fra den ene til den anden og ned af det lange bord med den hvide damaskdug, mågestellet og de 17 forskellige former for bagværk. Mit blik strejfede min mors leverplettede, gigtkrogede hænder, der vred sig mod hinanden, ca. en centimeter over den plisserede nederdel. Tilsidst nåede blikket så den aldrende patriark, der så ud som om han ville gemme sig bag det lille dannebrogsflag og kortet, hvor der stod: "Tillykke med de 75, Anders von Ankerskjold."
Der var forresten meget stille og de fleste andre glanede på Johnny og Teddy. Dog ikke tykke Frederikke. Hun stirrede på en rød sodavandsplet. Jeg rystede svagt på hovedet, rettede på min frisure og åbnede munden for at sige noget forløsende.
Selvfølgelig skulle chaufføren da ikke sidde med til bords. Heller ikke selvom han havde store blå øjne og kastaniebrune krøller. Han var jo det uægte barn af en gammel, fordrukken hore.
"Gå din vej.Du er sagt op."
Det var fødselaren, der talte og jeg smilede.
Men i næste øjeblik lød der et mægtigt klask, efterfulgt af undertrykte fnis. Rasende tværede jeg flødeskum og kageklask væk fra mine øjne og så, at der lå en tung pakke midt i de sørgelige rester af en lagkage.Det kogte i mig og gennem en tågebølge af svajende kopper hørte jeg Johnnys stemme:
"Velbekomme søster Olga og Tillykke far. Og så farvel!"

Skriv kommentar

Besvarelsen Gaven er publiceret 13/07-2009 17:25 af Pia Hansen under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 13/07-2009 17:25
Besvarelsen er på 260 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Skulle læse historien igennem to gange for at få helt styr på Johnny, Teddy, Anders, Olga og Frederikke, og deres forhold.

Men ellers en fin pointe: fin fest, og så en grim nyhed.

En detalje:

da landede igen

Skulle vist være "da de landede igen"
10 år siden
10 år siden
#2 Marie W
Måtte også lige læse teksten en ekstra gang for at fatte pointetn ... men virkelig godt skrevet. Beskrivelserne af de forskellige personer er i top.
10 år siden
10 år siden
#3 Gitte Morsund
Imponerende persongalleri som alle får hægtet særheder/kendetegn på sig - og sikke en ballade.
Mange gode detaljer, som hænderne/stellet/sodavandspletten.

Du overholder til fulde ikke at afsløre deltagernes indbyrdes relationer, hvilket næsten bare bidrager til dramaet, for hvem er jeg-fortælleren?

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#4 Pia Hansen
Hej.

Mange tak for jeres kommentarer :-)

vh. Pia Hansen
10 år siden
10 år siden
#5 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du får kun tre stjerner - trods det er velskrevet - fordi jeg ikke er sikker på pointen. Resten er velskrevet og jeg kan godt lide stemningen om bordet - men pointen sev ikke ind.

Men jeg synes til gengæld at det er en god forfatter, der hele tiden kan omstille rollerne, som du er god til. Hele tiden kan finde på noget nyt. Det er altid en glæde at læse.
10 år siden
10 år siden
#6 thunder
Hej Pia.
Yderst velskrevet historie, med en god personbeskrivelse, samt en rammende beskrivelse af en familie som føler sig hævet over Johnny, til trods for at han er søn af fødselaren.
Johnny har helt klart min sympati.
10 år siden
10 år siden
#7 thunder
Undskyl min ven, jeg glemte stjernerne, så jeg smider lige 4. til dig:-)
10 år siden