Landet uden tårer

Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Der kommer en pige gående henimod lægens hus, hendes sorte hår er bundet i talrige fletninger og om den ene fod sidder en lille perlelænke, på hende spinkle ryg er bundet et lille barn. Hun gør et hop så barnet kommer højere op på at sidde på ryggen. Den lilles hoved rykker lidt hænger atter slapt ned. Varmen hænger tungt og fluerne svirrer og tager til takke med sveddråberne på pigens hud. Endeligt er hun nået frem efter fire timers vandring over den lave bjergryg og gennem den mudrede flod. Tørsten plager men pigen er lykkelig over at være fremme.

Hun træder inden for og tager nænsomt sin søster ud af tæppet og lægger hende på gulvet tæt ved hende. En gammel mand sidder på en stol ved siden af, han flytter foden så der er mere plads til den lille. Hans øjne er røde og trætte, de bare fødder er furede men sunde og stærke. Overfor hende sidder en mor med sin søn, en nødtørftig forbinding af lasede klude er bundet omkring hans hoved. Hun synger beroligende medens hun slår en let takt med den ene hånd. Pigen kende godt sangen, hendes mor sang den så tit. Hendes lillesøster rør let på sig og hoster tørt, tager tilløb til gråd men energien mangler og hun falder atter hen. En gravid kvinde snakker grinende med ældre kone der holder sig for munden men hun kan ikke skjule sit tandløse smil. Sangen beroliger pigen og hun tager sin søster op i sin favn og vugger hende let. Stille synger hun med. Der er meget smerte og lidelse i rummet men ingen tårer. Vi er i et land uden gråd i et land hvor mennesket er holdt op med at kalde. Pigen tager en lille lerkande frem, rejser sig og går hen fylder den med vand.

En efter en bliver de syge lukket ind i en uendelighed. Pigen og lillesøsterens skæbne forbliver os ukendt. Det var bare en et lille glimt af verdenen i mit lille fjersyn i et lille land.

Er det muligt at svare selvom der ikke bliver kaldt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Landet uden tårer er publiceret 15/07-2009 01:13 af Graziellen under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 15/07-2009 01:13
Besvarelsen er på 349 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Graziellen
Så har jeg gjort det igen. Glemt den sidste linie hvor der står "jegform" Det burde være muligt art slette sine egne fortællinger
10 år siden
10 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Udmærket historie eller nærmere øjebliksbillede af en situation. Desværre ender det lidt rørstrømsk og jeg forventer nærmest gironummeret dukke op for neden.
Det er virkelig s y n d for de indianere eller hvad det er, men det skæres (efter min mening) for dybt ud i pap, og så forsvinder det smukke. - når det bliver for værdiladet; "Landet uden tårer". - Det driver bare af sukker...

Når det er sagt synes jeg du skriver godt, så hvis du kan tvinge sentimentaliteten ud af teksten, tror jeg den står renere.
10 år siden
10 år siden
#3 Gitte Morsund
Wauw ...
Flot, flot beskrivelse. Håbløshed, modløshed - men også et lille glimt af håb.
Den lille flig af livskraft og overskud, du "slipper igennem" sender teksten her på himmelflugt.

Jeg er imponeret af din indlevelsesevne og dine beskrivelser.

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Jensen
Du giver en god beskrivelse af pigen, hendes søster og de andre i ventecærelset i mere end en betydning. For hvordan går det disse mennesker? Selv bag håblødsheden, lader du et lille håb titte frem. Rigtig flot beskrivelse. Sproget er godt.
10 år siden
10 år siden
#5 Pia Hansen
Godt indhold. Rigtig god titel, for jeg troede jo først, at når der ingen tårer var i landet, så var det et lykkeligt land.
En del sprogforbistring, men det er vel hvad der sker, når man har en idé, og er opslugt af den.
Dejligt at et håb skinner igennem.
Det virker lidt som et antiklimaks, at det hele er en TV-udsendelse. Men på den anden side forklarer det måske det lidt referende i din skrivestil.

vh. Pia Hansen
10 år siden