Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Tante Viggo - sådan kalder vi hende fordi hun aldrig ville gå i kjole da hun var lille - rejste sig op hen på aftenen, drevet af nød og en enkelt flaske god rødvin for meget. Vi andre opdagede det ikke før hun havde fået sit glas til at klirre så højlydt, at det lå i små stumper nede på gulvet og med et par skår i skrup-af-suppeterrinen, som havde standset sin fremfærd ved tante Viggos plads, fordi onkel Mogens ikke kunne se forskel på suppe og den kaffe, han lige havde blandet op med en del whiskey og tre dele bearnaisesauce.

Viggo så kærligt på sin mand, og han forsøgte ihærdigt at gengælde hendes blik. Hun rømmede sig langsomt, energisk og med al den værdighed hun på nuværende tidspunkt kunne mønstre.

"Kære allesammen," begyndte hun tøvende. "I dag er vi samlet som så ofte før, men jeg har aldrig før holdt en tale, og det slog mig, at hvis jeg skal nå at prøve det, må jeg vist hellere gøre det nu."

Hun betragtede os andre med øjne, som så ud til at have kendt bedre dage, og fortsatte henvendt til sin mand:

"Mogens, du er den bedste mand en kvinde kunne ønske sig. Jeg har været glad for de år vi har haft sammen, og derfor vælger jeg at sige farvel nu, mens vi stadig er lykkelige. Jeg går fra dig. Jeg håber, at du vil huske mig med kærlighed."

Og med de ord sluttede Tante Viggo sin første, sidste og meget korte tale. Der var blevet temmelig stille i det tætpakkede forsamlingshus. Hun mødte de lamslåede blikke med så megen fasthed hun kunne få sine øjne til at udtrykke, og derpå gik hun. En skræmt, forvildet mumlen gik gennem salen. Tante Viggo og onkel Mogens havde altid virket så glade for hinanden. I mindst et kvarter var forsamlingen tavse af undren.

Onkel Mogens sad tilbage og stirrede på den suppeterrine, hvor skårene af hans ægteskab lå. Langsomt, uendeligt langsomt gik der en prås op for ham. Han rejste sig med stort besvær.

"Kære allesammen," mumlede han. "Tante Viggo og jeg blev i eftermiddags enige om, at disse familieting var begyndt at blive lidt kedelige. Så derfor tænkte vi, at en skilsmisseerklæring måske kunne friske sindene lidt op. Jeg håber, at I nød forestillingen, for jeg går ud til min kone nu, mens benene stadig kan bære."

Skriv kommentar

Besvarelsen Tante, tante er publiceret 15/07-2009 16:33 af Tenna Lyng Svensson under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 15/07-2009 16:33
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den var god!

Meget velskrevet og meget vittig.
Jeg synes på kritiksiden at du mangler (mindst) et punktum i første afsnit. - Men din stil er god! Du skriver sikkert og klart og jeg grinede meget.

Mikala
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Jensen
Ja hvad mean ikke får mikset sammen når man er fuld som onkel Mogens. Kaffe, whiskey og bearnaisesauce. Rigtig sjov skrevet og fundet på. Sproget er rigtig fint og glider godt.
11 år siden
11 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Tenna, den var da godt nok skæg :D Det står virkelig levende for en med alle deres klodsetheder og de deraf ødelagte ting og kaffen i suppeskålen. Så lige chokket ved Tante Viggos tale, og så får vi til sidst lov at svæve i uvished om, hvorvidt det hele var spil. Det er en af de rigtig gode besvarelser her.
11 år siden
11 år siden
#4 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Sproget som altid - næsten perfekt (99 %) God kontrast. Fine portrætter.
11 år siden