Drømmen om firbenet

Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Jeg havde engang en drøm, da jeg var barn. Som barn læste jeg mange krimier, gyser, alt hvad jeg kunne få fat i, uden at min mor opdaget det. For alt det her læsning resulterede tit i, at jeg fik maridt om natten,
Fordi jeg ikke kunne skelne det fra hinanden.
Denne drøm startede på mit værelse. Hvor jeg vågnede og skulle tisse rigtig meget. Mine forældres soveværelse lå ved siden af mit, så jeg tændte ikke lys, for ikke at vække dem.
Jeg famlede mig forbi møblerne i stuen, igennem køkkenet, ud til gangen. Der åbnede jeg døren til badeværelset, af en eller anden grund tænder jeg ikke lyset, måske for ikke at vågne for meget?
Jeg sætter mig ned på toilettet, pludselig er der noget der pusler, der er et æklet flyvende firben over mig, det bakser med vingerne, skriger og hvæser af mig.
Det hakker efter min hals, jeg prøver at værge mig med hænderne, og griber efter det første og bedste som er toilet børsten. Jeg hamre løs på den, og får kæmpede mig vej ud. stopper først da jeg er inde i min seng, gemmer mig ned uden dynen.
Jeg kan lige skimte vores reol inde i stuen, og ser skyggen af et firbens krop der piller væk. Er jeg vågen eller drømmer jeg.

Skriv kommentar

Besvarelsen Drømmen om firbenet er publiceret 19/07-2009 08:20 af Mikik under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 19/07-2009 08:20
Besvarelsen er på 219 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
En interessant idé, at fortælle om et barn, fordi børn netop har det her med ubesværet at kunne smutte frem og tilbage mellem virkelighed og fantasi (Steen og Stoffer er et godt eksempel).

Jeg lever mig ikke rigtigt ind i det. Måske fordi fortælleren ikke bare tænker, men tænker på sine tanker. Jeg får mareridt FORDI jeg læser krimier. Jeg får mareridt FORDI jeg ikke kan skelne drøm fra virkelighed. Jeg tænder ikke lyser FORDI jeg ikke vil vågne.

Der er mange stavefejl (bl.a. gyser/gysere, maridt/mareridt, æklet/ækelt).

Selvom det måske kun var en drøm, har det tydeligt nok gjort stort indtryk på barnet, og blev husket af den voksne.
14 år siden