Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

-Nej, beklager, hun er på ferie i den her uge. Du kan først få en tid på torsdag. Skal vi sige torsdag kl. 9.30?
Det er et retorisk spørgsmål og den afmålte sekretær på automatpilot har allerede ført tidspunktet ind i kalenderen og vendt sig mod det næste nummer i køen på kontanthjælpskontoret.

Han vender sig om for at gå, da hendes dybe foragt for ham og hans liv rigtigt går op for ham. Det kunne da godt være, at han skulle noget vigtigt på torsdag kl. 9.30. Det skal han ikke, han skal aldrig noget vigtigt, men det kan sådan en latterlig møgso af en skranke-heks sgu ikke vide. Han drejer sig om mod hende igen, hurtigt, aggressivt, og hamrer sine knyttede næver ned i disken foran hende. Det larmer voldsomt, alting rasler og klirrer og alle stirrer forskrækket på ham. Både de andre tabere og kommunedamen. Hun ser sgu næsten helt menneskelig ud, sådan som hendes omhyggelige, professionelt nedladende maske er krakeleret. Sårbar nærmest. Han følger succesen op med et hårdt tag i hendes arm. Han griner af hende, da han hiver hendes benede røv op af den ergonomisk udformede kontorstol og slynger hende ind i reolen med de mange ringbind. De vælter ned over hende, og hun kryber sammen og dækker sit hoved med armene. Hun siger ikke en lyd. Et af dem har ramt hende på armen, så hun bløder. Inden nogen når at bryde ind, retter han et solidt spark mod hendes mave. Hun krummer sig sammen, stønner lidt, men tør tydeligvis ikke at flytte sig. Ha! Han spytter hende i hovedet. Så kan hun fandme lære det! Hun er sgu bare en ussel gammel ko, når hun ikke har sin computer og sin skranke at gemme sig bag ved. Hun er nok færdig med at se ned på folk, nu når hun har opdaget, at det lort ikke beskytter hende en skid alligevel.

-Vil du være venlig at flytte dig? Den næste kan ikke komme til.
Hun sender ham et irriteret blik og han nikker flovt og går.

Skriv kommentar

Besvarelsen Sekretæren er publiceret 21/07-2009 11:51 af Katrine Lyng (Kalos) under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 21/07-2009 11:51
Besvarelsen er på 346 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Rigtig lækkert! Drømme-versionen er så ekstrem, at jeg ikke er i tvivl om, at den må være en dagdrøm. Og kan sagtens sætte mig ind i at have det sådan.
11 år siden
11 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er meget fint besvaret - fordi man som læser straks "hopper på den" og gyser i al gruen.

Din overgang fra afsnit et til to, forvirrede mig og tvang mig til at læse det flere gange, fordi jeg først tror der er tale om en mandlig sekretær, før jeg bliver klar over hvad det foregår - men ellers rigtig flot show don't tell.
11 år siden
11 år siden
#3 Marie W
Herlig novelle! Vi kan vel alle have tanker om andre (om end måske ikke så ekstreme), så jeg kan uden problemer identificere mig med novelle! Super sprog forresten.
11 år siden
11 år siden
#4 Gitte Morsund
Der er en drøm (dagdrøm/ønsketænkning) og en virkelighed. Men jeg synes ikke det fremgår, at hovedpersonen selv har svært ved at skelne, som krævet i opgaveformuleringen?

Sproget flyder, dialogen er meget virkelighedstro og ønskedrømmen kan man sagtens relatere sig til.

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Jensen
Meget velskrevet, med et utolig godt billedsprog. Men som tidligere sagt tror jeg hovedpersonen godt kan skelne mellem virkelighed og drøm. Men stadig utroligt godt skrevet.
11 år siden
10 år siden
#6 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Aktuelt tema som de fleste af os nok kender. Skrankepaver. Godt beskrevet, selv om temaet drøm og virkelighed nok ikke er opfyldt. Men det skal nu ikke ødelægge læserglæden.
10 år siden
10 år siden
#7 Mogens Sørensen (Mons1957)
Lidt af et sceneri bog socialkontoret, som kunne være virkeligt, men så viser det sig sandelig, at det er hans ønsketænkning. Flot skildring af de kogende følelser.
10 år siden
10 år siden
#8 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Det er en ret sjov scene. Det minder mig om en tegnefilm, man kan næsten se hele scenariet for sig.
Jeg hoppede altså også i med begge ben til at starte med. :)

Alle har vel haft den form for ønsketænkning på et tidspunkt.

Super. 4 stjerner herfra.

-Ayoe
10 år siden