Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

”Klasse” Robotstemmen lød som altid lidt skinger, og jeg trækker lidt på smilebåndet. Mon den er blevet forkølet? Jeg må hellere svare inden den går ud.
”7.O”
”Natalie 452180” Min mormor har fortalt om dengang hun var barn, dengang havde de havde de navne i stedet for tal. Jeg kunne ikke lade være med at le, men hun mente det alvorligt.
”Dit skema for i dag er…”
Mere når den ikke at sige før den lukker ned, det samme gør alle andre computere i rummet.

Alle eleverne kigger rundt på hinanden, og min bedste veninde Simone dukker op ved siden af mig.
”Tror du vi skal i kælderen igen?” hvisker hun til mig og jeg kan se tårerne vente i hendes øjenkrog. Det er det som er grunden til mit svar, som både simone og jeg selv ved er en løgn.
”Nej. Det er garanteret bare overbelastning.” Men der var aldrig sket en overbelastning, systemet var perfekt, de danske børn skal jo uddannes perfekt og da ingen mennesker er perfekte blev de erstattet af robotter da jeg gik i omkring første klasse.

En skinger og altgennemtrængende lyd afbryder brat mine tanker og som om de trykkede på en knap bryder Simone sammen. Stakkels Simone med de store blå øjne og hvide hår, hendes far blev dræbt i krigen som er skyld i krigen som gør at vi skal ned kælderen næsten hver dag.

Kælderen er stor, strækker sig under hele skolen og med en stol til hver elev. For hver tyvende række er en 70 tommers fladskærm, der er tyve stole i hver række. Når hele skolen er blevet skannet, og tjekket for manglende elever bliver alle lemmene lukkede så tæt at der ikke kan trænge noget som helst ned overhoved. Ilt kommer gennem slanger. Så bliver der sat film på. Filmen i dag er en som handler om anden verdenskrig. Da vi er ca. et kvartet inde i filmen kan vi høre skrigene, så er gassen altså blevet sprøjtet. Skrigene tilhører dem som var så uheldige ikke at nå ned i en kælder. Det er mest voksne, men sommetider også børn. Så er det værst.

Det hele startede med at Spanien og Frankrig slog sig sammen til én stormagt. Det nye Spankrig havde nogle uenigheder med den tysk-russiske stormagt, uenighederne voksede til en krig, Danmark blandede sig ligesom resten af verden. Tredje verdenskrig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Kælderen er publiceret 25/07-2009 16:13 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 25/07-2009 16:13
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Cecilie Knudsen (Culle)
hovsa. lige da jeg havde sendt den, opdagede jeg at jeg var kommet til at skrive "kvartet" i stedet for "kvarter". Beklager, det var en tastefejlt.
14 år siden
14 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du er virkelig god! Og du lavede en rigtig, rigtig flot cliffhanger allerede i starten, da du lader alle computere gå ud.

Pas på med gloser som "lidt" (og for øvrigt også "meget"). Begge er ord, som er ret overflødige i sætninger, når man sætter dem foran ord som "skinger". For hvordan lyder "lidt" skinger - det er stadig skingert, ikk? Så hold dig til det ord - og især her, hvor du bruger ordet "lidt" lige bagefter i "trækker lidt på smilebåndet".

Sætningen "...hendes far blev dræbt i krigen som er skyld i krigen som gør at vi skal ned kælderen næsten hver dag." tror jeg er en fejl.

Du skriver faktisk ret godt og jeg kunne blive interesseret i at læse mere af dig.
14 år siden
14 år siden
#3 Cecilie Knudsen (Culle)
mange tak, jeg kan godt se sætningen er helt hen i vejret. der skulle stå "hendes far blev dræbt i krigen, krigen som gør at vi skal ned i kælderen næsten hver dag"
14 år siden
14 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
De sidste par linjer skifter helt stil, fordi nu skal vi pludselig høre hele forklaringen på hvorfor verden er blevet sådan. Desværre. Ellers er det nemlig en god historie.
14 år siden