Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Dér sidder han. Han er jo gammel, og snart vil sygeplejersken finde ud af, at han er død, og hvis det ikke er for den pokkers forkølelse, havde hun allerede lugtet det. Et endt liv lader ikke næsen være i fred. Hun åbner et vindue, ikke på grund af råddenskaben, men på grund af et indelukke, der kan brydes af en stærk sol, en begyndende weekend, udenfor, og livslygten kaster sig ind i stuen, som var stuen en legeplads i en vuggestue. Hun leder efter skovl og spand. Forgæves.

Han skriger ikke længere. Den gamle mand. Han har ikke noget navn. Hun har kun set ham én gang før. Skallet. Skrålende. Våd. Lidt gullig. Nu er han hvid, hvid som duen, og der er en besked at sende afsted. Et sted. Derude.

Hun løfter ham op i sine arme. Han knækker sammen, og hun får ham lagt i sofaen. Hun fortæller sig selv en hurtig forbipasserende og relativ dårlig joke; at der måtte have været noget dårligt i fjernsynet. Sådan siger hun. Til sig selv. Hun har ikke tjekket hans puls. Men hun skal nok gøre det. Det siger hun til sig selv. Det vil være passende.

Fjernsynet er tændt, for det er sådan livet går videre. Hyletonen skær, som kommer den fra en anden verden. Hun kigger på TV-programmet. Det ligger på stuebordet. Foldet ud. Som vil det fortælle Magdalena noget. Sammen med resten af familien Danmark. Igår klokken 20 var der Meyerheim-talkshow. Måske var det derfor. Sådan tænker hun. Måske, tænker hun.

Hun tager hans puls ...

[knas]

...den banker derudaf. Præcis som den skal. Det skal nok blive en god weekend. Det siger hun til sig selv. Igen og igen og.

"Et sundt barn, du har fået," siger hun, sygeplejersken, og hun tænker ikke længere på fremtiden, men weekenden. Fjernsynet er tændt. Du ligger barnet ned i morens arme. Det kaldes lykke, og moren fortæller, at hun ikke kan lide dårlig primetime-tv, men at Meyerheim aldrig har været pænere. Du griner. Det bliver helt sikkert en god weekend.

Du gætter på, at barnet bliver 50 år gammel. men først skal det i vuggestue og så videre ... en gave står på gavebordet ved siden af hospitalsengen. Den nybagte mor har fået skovl og spand til barnet, for det skal helt sikkert grave. På et tidspunkt inde i fremtiden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Sygeplejerskens vision er publiceret 28/07-2009 13:23 af Allan Andersen (tegnenverden) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 28/07-2009 13:23
Besvarelsen er på 389 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Guldhøj
Absolut interessant tekst (synes jeg). Velskrevet og med mange gode sætninger. Jeg læste den to gange, men forstod den ikke til fuldkommenhed. Alligevel føler jeg at jeg har fået en del ud af den.
11 år siden
10 år siden
#2 Martin T. Svolgart (HTHS)
Forvirrende og med mange afkortede sætninger. Har dog på fornemmelsen, at de til sammen skal vise, hvor afstumpet og ligegyldig en hverdag kan blive ... men hvad så, det bliver en god weekend.
10 år siden