Fanget i regnen

Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Jeg står i læ for skybruddet under en lille baldakin. Regnen trommer hektisk på den udspændte dug over mit hoved og minder mig om dengang jeg som barn lå i telt i regnvejr. Dengang syntes jeg det var hyggeligt…
Jeg skutter mig en smule. De bare arme og nederdelen virkede som en god idé da jeg tog hjemmefra i formiddags, men regnen har bragt en rå og lidt koldere luft med sig. Min jakke ligger ca. 5 meter oven over mig, inde i Milles lejlighed. Mille er ikke hjemme.
Jeg var nået helt ned til stationen, da jeg opdagede at jeg manglede min jakke. Min dejlige varme jakke med mine nøgler, pung og mobil i lommen. Dumme, dumme mig. Lige så snart jeg opdagede min brøler, skyndte jeg mig tilbage til Mille. Jeg havde håbet jeg kunne nå at fange hende inden hun tog af sted. Det nåede jeg selvsagt ikke og her er jeg så.
En mand kommer løbende. En udfoldet avis udgør hans paraply. Han skynder sig ind under min baldakin og sænker avisen. Den bliver stukket ind under hans ene arm. Så ryster han sine våde hænder.
”Hold da op, sikke et uvejr”. Han vender sig og smiler. Der er noget bekendt ved ham. Han kigger undrende på mig et øjeblik og udbryder så:
”Anna, hold da op, er det virkelig dig. Det er mig, Martin, fra gymnasiet.” Jeg ser forbløffet på ham. Martin, min bedste ven fra gymnasiet. Martin som jeg var hemmeligt forelsket i dengang. Han smiler, ser stadig godt ud. Jeg smiler tilbage til ham.
”Du var måske også uheldig at blive fanget af regnen?”
”Ja, det kan man vist godt sige, ret uheldig faktisk. Den korte version er at alle mine ting ligger låst inde bag det vindue deroppe,” – jeg peger, ”så jeg er strandet her indtil min veninde kommer hjem.” Han så ud til at overveje situationen et kort øjeblik.
”Jamen må jeg så ikke byde dig på en kop kaffe, måske på cafeen overfor os. Du ser ud som om du fryser.” Jeg smiler overrasket til ham.
”Jo tak, det ville da være dejligt.” Impulsivt griber han min hånd og kigger på mig.
”Det her burde vi have gjort for 15 år siden.” han griner til mig og så løber vi. En flok sommerfugle letter i maven på mig. Måske var det held i uheld at jeg glemte den jakke…

Skriv kommentar

Besvarelsen Fanget i regnen er publiceret 31/07-2009 23:16 af vandalen39 under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 31/07-2009 23:16
Besvarelsen er på 402 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Kaare Kristensen (Hemingway)
Udmærket historie og godt fortalt, rigtigt godt endda, men jeg synes ikke, du skulle have gjort læserne, dummere end de kan formodes at være, ved at mejsle historiens pointe ud med sidste sætning.
10 år siden
10 år siden
#2 Lise Jensen
En god historie. Herlig sprog, hvor man sidder og smiler af hendes situation.
10 år siden
10 år siden
#3 Betina Lindgren (Safira)
En ganske sød historie i et godt ligetil sprog. :)
10 år siden
10 år siden
#4 Lars Find-Andersen (Bibelot)
I forhold til kravet slår du flere gange over i datid, også hvor det ikke er nødvendigt.
Kravet om nutid er selvfølgelig lavet for at gøre det svært, så på med vanten.
Din pointe er fin og direkte. Jeg synes ikke det gør noget du afslører din pointe til sidst, tværtimod. Selvom det er indlysende, kan jeg se lidt kropssprog i pigen. Og at hun tænker sådan er da meget realistisk.
10 år siden