Til fange med en dårlig nakke

Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Jeg lander på jorden med et mindre hump. Det rykker i mig. Faldskærmen falder ned bagved mig. Jeg mærker nogle svage smerter i min nakke, men det har jeg ikke tid til at tænke på. Jeg bliver nødt til at komme væk, inden tyskerne kommer efter mig. Jeg begynder at løbe så hurtigt jeg kan, og håber på ikke at blive set. Heldigvis når jeg at gemme mig bag en busk, inden soldaterne når at se mig.
Jeg kigger op mod himlen. Den er mørk, og de første stjerner er allerede kommet frem. Så kigger jeg på mit ur – klokken er lidt over midnat. Jeg må hellere få noget søvn. Da jeg ikke har min taske med mig, bliver jeg nødt til at ligge på jorden. Den er kold og våd og ulækker, men jeg overlever. Jeg har været ude for værre ting. Smerterne i min nakke bliver værre.
Inden jeg når at falde i søvn, kommer to mænd. En ung mand og en ældre mand, begge med en pistol i hånden. Jeg rejser mig langsomt op med hænderne oppe over hovedet.
”Nehmen Sie ihn!” siger den ældre mand med pistol rettet mod mig. Den unge mand skynder sig hen til mig, putter mine hænder i håndjern, og så fører de mig ellers væk. Hvor uheldig kan man være!
Jeg kommer ind i et rum, hvor tyskerne siger en masse ting på tysk. Uheldigvis er mit tyske meget dårligt, så jeg kan ikke svare dem. Min nakke gør mere ondt, og det hjælper ikke på det, at jeg bliver kastet rundt i rummet.
Tyskerne opgiver, og smider mig ind i et værelse. Et meget enkelt værelse; kun en seng var i rummet. Jeg lægger mig i sengen, og ligger der i 8 uger, indtil krigen er ovre.
Et år senere opdager jeg, at en knogle i min nakke var brækket. Det var grunden til smerterne. Hvis jeg havde bevæget mig meget mere, ville jeg have været blevet lam, resten af mit liv. Men fordi jeg lå stille i al den tid, klarede jeg det, og blev ikke lam.

Skriv kommentar

Besvarelsen Til fange med en dårlig nakke er publiceret 02/08-2009 18:52 af Ramone under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 02/08-2009 18:52
Besvarelsen er på 349 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Graziellen
Du er en meget modig pige der kaster dig ind i dette univers af mange meget ældre mennesker. Jeg er ikke i tvivl om at du elsker at fortælle og det er det vigtigste. Det er lidt morsomt at han lå stille i otte uger. Måske skulle du have skrevet det første i datid da historien slutter et år senere i nutid.

Det bliver spændende at følge dig, så jeg håber at du bliver herinde en rum tid endnu
10 år siden
10 år siden
#2 Marie W
Din skrivestil er slet ikke dårlig din alder taget i betragtning :) Måske ville jeg tilføje en lille smule mere dramatik, da jeg tror at fjenden i den tid du beskriver ikke blev behandlet synderligt behageligt. Men du skal endelig bare blive ved med at skrive! Du kan kun udvikle din skrivestil - selv har jeg massere at lære endnu, og var slet ikke så dygtig til at skrive som du er i din alder.
10 år siden