Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

"Herre! Sejren er total! Vi besidder alle kontinenter, har besat alle større byer, og har neutraliseret alle, der forekom os fjendtlige."
"Meget vel. Og udryddelsen, Oxmyx, skrider den også planmæssigt frem?"
"Strålerne virker fuldstændig efter forventning, og der har ingen sideeffekter eller bivirkninger været."
"Og der er sendt besked tilbage til Mars, at invasionen har haft et heldigt udfald?"
"Jeg har personligt overvåget at beskeden blev sendt."
"Åh, det skal gøre godt endelig at komme til at eje Jorden! Fiaskoen, da vores planer blev offentliggjort i det år, menneskene kalder 1898, kan nu gøres god igen."
"Ja, herre."
"Hvad er der, Oxmyx? Hvorfor står du og tripper?"
"Ja, der er en enkelt ting ..."
"Ud med det, din sandkolibri! Hvorfor tøver du?"
"Jeg har lige fået en rapport i hånden. Der er et fænomen, vi endnu ikke har kunnet forklare."
"Ja? Har det nogen betydning for invasionen? Er det et hemmeligt våben, vi skal holde øje med?"
"Nej, herre, nej, jeg tror slet ikke det er farligt. Tværtimod. Men på den anden side forstår jeg det ikke, og herre, De har altid sagt, at hvis jeg ikke forstod det, kunne jeg heller ikke bedømme hvor farligt det var."
"Så sandt. Ja, det lyder som noget jeg kunne finde på at sige. Men så lad mig høre da."
"Vi har hørt, at i hvert fald fire laboratorier, og måske så mange som syv, er blevet destrueret af menneskene selv. Lægerne og biologerne har begået selvmord, bygningerne er sprængt i luften, og kun i ét tilfælde har man fundet en besked fra de afdøde."
"Oxmyx, du tester min tålmodighed. Hvorfor skulle jeg interessere mig for mennesker, der sparer mig for besværet med at slå dem ihjel, når de selv klarer det?"
"Nu skal jeg læse beskeden. 'Hvorfor pokker skulle vi også stoppe jeres invasion for 200 år siden, hvor forkølelse stadig kunne slå jer ihjel? Og hvorfor har vi været så tåbelige at opfinde en forkølelsesvaccine siden?' "

Skriv kommentar

Besvarelsen Forkølelsesvaccinen er publiceret 03/08-2009 22:01 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 03/08-2009 22:01
Besvarelsen er på 324 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Jensen
Du formår at få lavet en rigtig god dialog. Et godt og velskrevet sprog. Bare lige i øjet. God fantasi.
11 år siden
11 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Det er en fin ping-pong dialog mellem marsboerne, med en god reference til Wells. Ja, at opfinde forkølelsesvaccinen var vist ikke smart, når disse marsboere kom.
11 år siden
11 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Rigtig sjov! Dine dialoger er rigtig nok ligei øjet!
11 år siden
11 år siden
#4 Graziellen
Marsboerne er ikke så kloge. De vader bare ned på jorden igen uden ordentlige efterretninger. De anede ikke engang at forkølelsesvirusset var udryddet alligevel prøver de på at besætte jorden. De er skøre de marsboere.

Dialogen er rigtig fin, men en lille pudsighed har sneget sig ind. Det er generalens "men så lad mig høre da" pludselig faldt alle generalstriberne af for mit indre blik og en mild fader dukkede frem.
11 år siden
11 år siden
#5 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Godt emne og god historie fortalt med humor. Skriveøvelse teknisk set - og kun her - synes jeg ikke opgavekravet - held i uheld - fylder så meget - selv om den er tydelig nok. Pointen er klar nok, men lidt diffus i mine øjne, selvom jeg godt ved andre synes det er en fordel.
Så altså godt levende billedskønt sprog uden fejl.
11 år siden
11 år siden
#6 Laura Lützen (Sommerdag)
Ja, det var en helt anderledes historie må man sige. God fantasi og god dialog. Fin tekst, hurtigt læst og spændende.
Opgavens pointe - held i uheld - er vel egentlig nærmest omvendt? At det er uheldigt at man har været så heldig at finde en forkølelsesvaccine?

Men god ide til historie og et helt uventet tvist i slutningen. Spændingen steg mærkbart da Oxmyx begyndte at omtale de destruerede laboratorier og jeg begyndte at undre mig over hvad der mon var i dem. Fantasien kom på arbejde, og det gjorde teksten fængende.
11 år siden