Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Denne forbandede trafik. Det fand'me ikke til at komme hverken frem eller tilbage. Nåh, jeg skal jo hellere ikke tilbage. Jeg skal frem. Jeg skal jo på arbejde. Min bedstefar fortalte mig om alle de trafikpropper han sad i den gang man stadig kørte i biler med forbrændningsmotor! Ja, fand'me! Forbrændningsmotor. Man hældte fossil brændsel i og stak ild til det. Så gik det bar' derudaf, du! På jordveje lavet af asfalt! Jo, jo - den er god nok. De kørte på jorden! Det måtte faktisk have været skægt når der var plads. Og så styret man selv!

Nåh. Det gør vi ik' mere. Nu flyver vi. Med atomkraft. Og det hele er styret fra centralt holdt. Keeeeeeeeedeligt! Jeg sidder bare her og venter på alle de andre forbandet idioter skal flytte sig. Men det gør de bare ikke. Så jeg kommer for sent til arbejde.

Og det er sku surt mand! Jeg har en hård dag foran mig. Der er mange klienter jeg skal tage mig af. Det kan ik' nytte noget at jeg kommer for sent så bliver hele programmet ødelagt, og det ender med jeg skal arbejde over. Keeeeedeligt!

Fand'en tag det også! Klokken er ni og jeg kommer først frem om en halv time. Jeg sætte ellers en ære i at være der når mine klienter kommer som aftalt.

Jeg mener - det er da en menneskeret at bøddelen er der når det er ens tid til at blive henrettet. No waiting. Syntes du ikke?

Skriv kommentar

Besvarelsen Trafikprop er publiceret 07/08-2009 14:46 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 07/08-2009 14:46
Besvarelsen er på 252 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Martin T. Svolgart (HTHS)
Sejt twist i slutningen! Klienter kaldes de endda!

Der kan lægges utroligt meget i den måde, jegfortæller fremlægger sin verden på. At den ikke er så velfungerende, som man gerne vil have fremtiden til at være - især transporten. At mennesket generelt keder sig ... det er faren ved kun at have én person i sin fortælling, de skal repræsentere resten i det, man forsøger at fortælle læser, og her kan vi kun gå ud fra én person, der bander som en anden havnearbejder og keder sig voldsomt. Og som er ufattelig lidt knyttet, sådan rent personligt til sit arbejde.

Men godt twist.
14 år siden
14 år siden
#2 Graziellen
Først tænker jeg kedeligt sprog, men ser hurtigt at der er en mening med det og at det passer godt til hovedpersonen. Tænk at privattrafikken alligevel blev offentlig på en eller anden måde; det synes jeg var sjovt i din fortælling.
14 år siden
14 år siden
#3 Marie W
Dit sprog var fint, men virkede ikke helt fængende på mig. Til gengæld var emnet morsomt og utraditionelt. Var desuden vild med den lille tvist i slutningen, der virkelig trak din novelle op pointmæssigt hos mig.
14 år siden