Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Det er på disse kolde og mørke vinteraftener lige inden jeg skal til at sove, det er værst. Selvom jeg har haft en god dag, vælter følelsen af ensomhed over mig, og det skrantende håb om at finde hende lægger sig som en knude af frygt i brystet og tårerne stimler tungt sammen bag øjenlågene og føles levende - selvom de aldrig triller over kinderne.

Det er lørdag aften. Jeg sidder og keder mig på trods af, at jeg har glædet mig til, for en gangs skyld at slappe af og se lidt flimmer. Jeg tænker længe over det og er lige ved at blive hjemme, inden jeg i et sekund af impulsiv beslutningskraft slukker fjernsynet og rejser mig for at springe i bad og gøre mig klar til at tage ind til Gaden.
I badet, som vandet driver over mit ansigt, tænker jeg på ordsprogsklicheen - du mister hundrede procent af de chancer du ikke tager - hvilket gyder olie i den ellers allerede flakkende ild og pludselig føler jeg mig opmuntret og motiveret. Det er i aften jeg skal finde hende tænker jeg og smiler bredt.

Jeg går ind på EMMA, det nye sted – musikken er høj. Den første pige jeg genert siger hej til kigger ned af mig som om jeg er idiot, vender sig og går. Mit hjerte banker. Jeg drikker og fortsætter min jagt med mit nu lidt flossede håb mere eller mindre i behold.

Jeg kigger ud over dansegulvet og kan på en gang mærke en kold væske smidt på min ryg lige inden stanken af lakrids fra en cocktail når mine næsebor. Jeg vender mig og en pige griner mig højlydt op i fjæset og siger ”ej, undskyld” tydeligvis uden anger eller skam. Jeg når lige at sende hende et irriteret blik inden jeg bliver grebet hårdt i nakken og vendt om af en muskuløs bodybuildertype. ”Generer ham her dig?” spørger han henvendt til pigen. Frygt – tingene forekommer efterhånden tågede.
Jeg mærker vinden imod mit ansigt.
Jeg er fuld.
Jeg kaster op.
Jeg sparker mine sko af og smider mig på sengen.
”Bip!, Bip!” Jeg åbner øjnene, mit hoved buldrer og min hals er tør som Sahara. Jeg snupper min telefon, det er en sms.

:”Heey Søde, du var godt nok fuld i går, hvordan har du det? Kan du huske vi snakkede i går? Knus.”

Det var Anna!

Skriv kommentar

Besvarelsen WAUW LÆS LIGE DET HER!!! er publiceret 08/08-2009 22:29 af Haraldo under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 08/08-2009 22:29
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Graziellen
Føler du dig overset, siden du har den overskrift. Ja det er ikke rart ikke at få nogen kommentarer til det vi har skrevet.

Uheldet var at han blev meget fuld og syg og heldet var at var så fuld at han turde tale med Anna. Ja sådan kan det også gå.
Var Anna forøvrigt den pige han ledte efter? Eller var det bare PIGEN han søgte.? Det er de eneste forståelsesproblem jeg har i din historie.
10 år siden
10 år siden
#2 Haraldo
Det var bare PIGEN. Nej jeg føler mig egentlig ikke overset, har bare ikke behov for at sætte en label på mine historier, under hvilken hele historien skal bedømmes. Så tænkte at den fine se og hør taktik med blikfangsoverskriften ville løse mit problem, så jeg ikke behøvede koge en koncentreret forsmag på historien sammen og måske endog samtidig tiltrække nysgerrige eller provokere til en kommentar. (tilsyneladende har den provokeret til det modsatte resultat, eller været omsonst.)

Jeg aner en smule ironi i første vers af din kommentar, (ret mig endelig) og ved godt at opmærksomhedssøgen ligger for had i Danmark som så mange andre steder, og føler egentlig ikke jeg har specielt personligt behov for andres accept. Formålet med skrivepulten er dog at udvikle sig på baggrund af andres vurderinger og råd. så nej det er ikke rart ikke at få nogen kommentarer. Var man ligeglad med kommentarerne publicerede man vel ikke øvelserne? Desuden elsker jeg kritiske kommentarer, der kan få mig til at tage ting i, eller hele, historien op til overvejelse. Selv hvis folk synes det er en gang tamt pis.

HP er egentlig en meget moden person, der tør tage sagen i egen hånd på trods af risikoen for failure og afvisninger. Han tør godt tale med Anna uden at være fuld, men den almindeligt accepterede sociale konvention for en person som ham er at man drikker lidt alkohol under sin søgen efter kærligheden. Uheldet er at han har en lorte aften, intet i det pengefikserede, pseudosmukke natteliv lever op til de glorificerede forventninger han og mange andre har til en bytur og egentlig er nattelivet på mange måder et utrolig dårligt sted at søge kærligheden. Heldet er at hans blotte tilstedeværelse i nattelivet er katalysator for hans opnåelse af et kommende kærlighedsforhold. Man kan sige, at hans indsats belønnes just som han har mistet alt mod. Men ja, tænkte også selv før jeg postede historien, at det var en lidt tam historie og måske lidt for klichefyldt. Det bliver nok bedre med tiden.

Og nu har jeg snart skrevet så lang en kommentar under min egen historie at det er ved at være pinligt så må hellere stoppe her.

VH
10 år siden
10 år siden
#3 Graziellen
Nej nej det var ingen ironi, men jeg mangler selv kommentarer på mine "værker". Det er surt at der ikke er så mange der kommentere. Jeg sender 2½ gang flere kommentarer ud end jeg får tilbage. Jeg ved godt at man ikke skal lave sådan et regnestykke, men ærgeligt er det alligevel, jeg skal jo bruge de forbistrede kommentarer til ar komme videre.

Jeg synes ikke at du er pinligt, du har bare noget på hjertet. Jeg går ikke selv så meget i byen mere så jeg kender ikke normerne, men nu da du har fortalt mig dem ser jeg på din historie med helt andre øjne. Nogenlunde jævnaldrende kan få rigtig meget ud af den.

Historien er ikke specielt klichefyldt, men prøv at kig på baggrunden for din historie som du skrev i dit notat og det du har skrevet og se om du selv synes at det kommer frem.

Ved du hvad, nu står du til at ha fået tre kommentarer, så får du nok nogle ekstra kunder.
10 år siden
10 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Det er en meget herlig tekst om forsøget på at få en tabt kæreste tilbage, men hvis overraskelsen skulle have virket bedre til sidst, så skulle vi have haft hendes navn at vide tidligere i teksten, for efter sidste sætning sidder man og tænker: hvem er Anna? Så går lidt af effekten væk. Men ellers er den da velskrevet.
10 år siden
10 år siden
#5 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Dit sprog er flot og elegant. Pointen er en anelse diffus - held i uheld er ikke så konkret. Til gengæld spekulerer man undervejs i læsningen, og det er jo også et godt hint. Fine beskrivelser. Anna skulle være markeret om aftenen og ikke næste dag. Nu mister man lidt at den vigtige kontrast/overraskelse.
10 år siden
10 år siden
#6 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg fattede ikke titlen - andet end som en lidt klodset måde at efterlyse en kommentar på- og så læste jeg dit eget indlæg og tænkte, at alt det, du her beskriver så tydeligt her, helst skulle ligge implicit i din tekst og ikke i en følgebemærkning, som måske de færreste læser.

Nå, du skriver faktisk ret flydende, men at manden er moden og tør tage skæbnen i egen hånd, læser jeg ikke i din tekst, men mere at det er en ung gut, (der som så mange andre) drikker sig fuld og dummer sig.

Hvem er Anna? hende møder vi først i sidste linie og du stiller derfor flere spørgsmål end du besvarer og det gør at denne læser står med et spørgsmål tilbage på ansigtet efter endt læsning. Der mangler en forklaring, der først kommer i din egenkommentar.

Jeg synes du skal arbejde med at lægge dine gode betragtninger om personkaraktestik i n d i teksten, så læseren bedre kan følge med. Du beskriver meget fint (i din egen kommentar) hvad det var du ville have os til at læse - men det skal sgu fremgå af teksten! Den skal kunne stå alene!
10 år siden