Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Jeg tror aldrig mit hjerte har banket så hurtigt før. Måske engang for meget længe siden men jeg tror faktisk ikke at det har været muligt. Jeg troede jeg skulle dø! At se luften blæser under mine tær gjodre mig svimmel ogjeg som altid havde drømt om dette øjeblik. De sagde jo at det værste var springet for når det er overstået er der ingen vej tilbage. Jeg vendte mig langsomt hen mod Jonas som havde et anderledes og modigt blik jeg ellers ikke havde set før. "Jonas..." viskede jeg nærmest halvkvalt af den tunge blæst i munden. "Det skal nok" gå sagde jonas og greb min hånd. Jeg fik lyst til at grave mig ind til hans bryst og græde i hans skjortelommer men gjorde det ikke. Jeg var trodt alt en voksen mand, Næsten 20 nu, så jeg klyngede hans hånd til intet blod sivede til den. Da han slippede min hånd fik jeg lysten til at skrige "Moar!" men nåede af tee min mund før mit heltemod gik i stykker. "Vi gør det her sammen, Ikke?" sagde Jonas og sendte mig et heltemodigt smil. jeg mærkede de første tårer presse på. Jeg turde ikke springe ud i den tunge luft men ville heller ikke opføre mig som en lille dreng der hellere ville hænge i skørterne. jeg tog en dyb indånding - hauu hyyy - og kiggede så på jonas "Jo" sagde jeg. "Dig og mig, vi springer" "Og mig!" Sagde mickael som efterhånden var blevet udstyret fra top til tå. "Er i klar?" "Ja" Sagde Jonas. "Det tror jeg!" "Jamen, SÅ SPRINGER VI!" På det tidspunkt troede jeg at jeg skulle brække mig, men når det kom til stykket kunne jeg ikke. Uheldigvis! Jeg ville have gjort alt for at bare få et par minutter mere i det trygge fly. Jeg ville have gjort alt for at få et par minutter mere at leve i. Men i det mindste døde jeg som en Helt!

Skriv kommentar

Besvarelsen Tung luft mellem tæerne er publiceret 09/08-2009 16:14 af LTrasbo under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 09/08-2009 16:14
Besvarelsen er på 328 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Graziellen
En rigtig god øvelse for dig er at skrive om personer på din egen alder. Jeg læser hovedpersonen som en trettenårig pige lige indtil at du skriver at det er en tyveårig mand. Det er synd for dine skriverier, for så løber du panden imod en mur. Senere kan du eksperimentere med andre roller.

Prøv også at lave nogle afsnit hvor du synes at der er et skift i situationen og personerne. Det giver mere overblik for læseren for det er os du vil fortælle noget.

Ellers synes jeg at jeg får en god stemning af skræk og rædsel i flyet og der er godt.
14 år siden
14 år siden
#2 LTrasbo
Elsker mit værk men ikke det bedste!
14 år siden
14 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du skal huske at læse din tekst igennem, før du trykker på "send-knappen". Det er synd den er så spækket med sjuske- og stavefejl og det tager altså en rigtig stor del af læseoplevelsen.

Når det så er sagt, er der nogle fine billeder undervejs. Men tung luft? Deroppe under skyerne er luften ellers ret tynd og derfor forvirrer titlen og den del af teksten, der omfatter dette.

Hvordan fortæller han for resten historien? Han er jo død? eller hvad? Han troede han skulle dø (skriver du i starten) - Og nu er han alså død? Der er lige en plothul, der skal kigges på. Men du er kun 13, så der er masser af tid til at blive bedre i - og det bliver man kun ved masser af læsning og masser af øvelse. Hæng endelig på! Der er masser af muligheder i sådan en tekst.
14 år siden