En enkelt mønt i brøndens dyb

Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

"Ups" Siger Line da hun taber sin tyver ned i kloarken Det var da ikke meningen du skulle lande der. Nanna griner smøret og kigger med funklende ojne på Line, "Nåå det var da ærgeligt! Skal jeg tørre dig" Line griner også nu og hendes hånd flyver op til munden for at standse hendes hæslige latter men det er for sent. Hun sputter og bobler. "Du, Line" siger Nanna og er pludselig blevet alvorlig igen. "Den der tyver..." siger hun og kigger indtrængende på den store rist. "Var det ikke den vi skulle have brugt til bussen??" Så går det op for Line hvad Nanna mener. Hun tager sig til munden "gu... Jeg har rigtig med lyst til at sige noget man ikke må sige men i denne andledning lader jeg være." "Ja det er meget godt al sammen" siger line mens hendes ojne stadig bliver større "Men hvordan skal vi nu komme hjem?" "Vi bruger da bare din tyver" Siger Line og vender øjne af den fatsvage Nanna. "Jamen den brugte du jo på is! Jeg tror altså ikke at vi har flere tyvere!" siger Nanna og kigger forhåbningsfuldt ned på den store åbne rist. "Så må vi jo se om vi kan fiske den op ikk??" Siger Nanna og bøjer sig ned over risten. "Han du ikke en bøjle i din kuffert?" Siger line og drejer hovedet over mod den spekulative Anna. "Jo! Hvis jeg altså har husket den!" siger Anna og åbner hurtigt kufferten. "Her er en!" Siger hun og fisker en hæslig lilla bøjle op af kufferten. "Perfekt!" Siger Line og for hurtigt bikset den lilla bøjle ned i kloarken. Anna venter, og venter, og venter. "Bussen gå altså snart!" Siger hun og begynder så småt at trippe i de mørkeblå converse. "Har den næsten-..." siger anna og sænker armen endu længere ned i den stinkende kloark. "Sådan!" Da mærker Line et prik på skulderen og hun farer sammen! Alt for koncentræret af at få fat i tyveren. "Hvad laver i dog??" Siger en høj politimand klædt i blåt. "Jeg tabte vores buspenge i kloarken og s..." forklarer Line og slutter af med at sige at de ikke kan komme hjem. "Hvor bor i?"spørger politimanden. "10 min. kørsel herfra:)" siger Anna og giver den høje politimand et stort smil. "Så hop ind i bilen! I viser vej! ok?" Hvad andet kunne det være en ok?

Skriv kommentar

Besvarelsen En enkelt mønt i brøndens dyb er publiceret 13/08-2009 17:06 af LTrasbo under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 13/08-2009 17:06
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 17.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 LTrasbo
Elsker min novelle
10 år siden
10 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Nutid og emne er fint i overensstemmelse med kravet - men der er ret mange sprogfejl og sætningerne kan med fordel strammes. Gode personbilleder. Fin slutning som gør op med at politiet altid er lidt hårde i det. Fin kontrastmarkering. Men 13 år - på den baggrund rigtig flot.
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Hej

Ja, hvis man synes det er spændende at køre i politibil, så var det da held i uheld.
Frisk fortalt - men der mange stavefejl.

vh. Pia H
10 år siden