Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Hun går hen af gaden med et trist blik i sine mørke øjne. Det her havde været en lortedag. Først var hun vågnet op og set, at hendes livs kærlighed ikke havde lagt ved siden af hende i sengen, men i stedet for havde der ligget et brev, hvor der stod at han forlod hende til fordel for en eller anden på hans kontor. De havde været forlovet, og hun havde forgudet ham, men et eller andet sted havde hun altid vist, at det nok ikke ville ende lykkelig imellem dem, desværre. Et kort øjeblik tænkte hun på en ven, hun havde haft på gymnasiet, som hun også havde elsket, men han havde fundet en anden, før hun havde nået at komme til. Suk, hun havde altid uheld i kærlighed.
Hun går ned af en gade og forbi en stor lagerbygning, der for længst var blevet lukket ned. Pludselig hører hun en pinefuld gøen inde fra bygningen, og derfor stopper hun op. Hun drejer rundt og så undrende ind gennem den åbne port og går langsomt ind og ser rundt, mens hun hele tiden hører en gøen fra en hund, hun ikke kan se endnu. Pludselig får hun øje på den. En shcæferhund, hvis snor sidder fast rundt om et par store jernrør, der ligger på jorden. Hun skynder sig hen og binder den fri og betragter den og fik derved øje på halsbåndet, hvor der er et nummer på. Hurtigt ringer hun nummeret op. Det er en mand. Hun fortæller ham, at hun har fundet hans hund, og han takker hende inderligt og beder hende om at komme over med den til Strandvej 3. Han ligger på. Hun sukker kort, før hun tager et godt tag i hundesnoren og går afsted, mens hunden lunter roligt ved hendes side. De når frem til et normalt lille hus. Hun går hen og banker på. Efter få sekunder åbner en mand. De begge gisper.
"Peter?!" siger hun overrasket, da hun genkender ham, da hans udseende ikke har forandret sig meget. Det var ham fra gymnasiet, hun havde været forelsket i.
"Ja, er det virkelig dig Katherina?" spørger han og lyder glad. Hun smiler og nikker. "Kom ind" siger han og tager hendes hånd og kysser hende kort på munden, før de går ind. Hun smiler, måske ville det forhold, de ikke fik i gymnasiet, først begynde nu

Skriv kommentar

Besvarelsen Hundejeren er publiceret 16/08-2009 12:55 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 16/08-2009 12:55
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Anna Thomsen (Spidsmus)
Set ud fra din alder er det en rigtig fin tekst du har skrevet. Den er måske lidt forudsigelig og sproget flyder ikke rigtigt, men det er jeg helt sikker på nok skal komme.
11 år siden
11 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sød afrundet historie, der binder smukt sløjfe på handlingen. Det er du god til og det er et stort skridt på vejen til et forfatterskab.

Du får kun tre stjerner, for der er en hulens bunke fejl i teksten, som du skal arbejde med (det æder nemlig læseglæden). Det er primært Ligge/lægge/lagt.fejl. Få styr på det, så er du langt!

Ellers godt!
11 år siden
11 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Sprogfejl (f.eks af/ad - ligger/lægger og forkerte tider på verber) og ikke konsekvent nutid som krævet - hvis jeg alene skal se i relation til skriveøvelsen. Dine billeder er gode nok.
11 år siden