Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Vi glider hen ad gaden og fjerner tyggegummi fra fliserne på fortovet. Min kompagnon er klædt i en sort, itureven munkekappe fra før syndfloden, der skjuler hans manglende ansigt.
Folk ser ham ikke, for han vil ikke ses. Kun én kan se ham og han vil nok helst være fri. Sådan har de fleste det i hvert tilfælde når, han banker på deres metaforiske dør.

Hvor vi går, er vejret dårligt; selv på en varm sommerdag og glæde bliver til jammer som jammer bliver til sorg. Min kompagnon er på arbejde, og han ved hvor vi skal hen.
Han behøver intet kort og ingen GPS for at finde vej – for han kan mærke hvor dagens dont er som ål kan mærke Sargassohavet kalde når tiden er inde.

Jeg lunter ved hans side og kigger på de ligegyldige ansigter, som glider intetanende forbi. Kun ét ansigt betyder noget. Måske ansigterne ville have foretaget sig noget andet i dag, havde de vidst, at de skulle gå så tæt forbi os – og det kunne være på deres dør, vores banken ville falde. Men de ved ikke hvem de går forbi og de ser kun mig, min kompagnon kan ikke ses.

Vi går forbi en kvinde, der står og kigger på vinduer, selvom hun paradoksalt nok ikke er vindueskigger. Hun gyser og trækker på skuldrene selvom solen skinner fra en skyfri himmel. Jeg kan ikke helt lade være med at smile af dette, selvom det er mere fascinerende på en tragisk måde end komisk. Glæden er dog en pendant til sorgen og uden ying ville der ingen yang være.

Vi drejer ned af en lille sidegade, går op af en lille trappeafsats og banker tre gange på en rød trædør. Jeg hører tunge hoppende trin, som på en gammel trætrappe, efterfulgt af hastige fodtrin, på den anden side af døren. Låsen slås fra og.

Skriv kommentar

Besvarelsen Død og Kritte! er publiceret 17/08-2009 22:28 af Haraldo under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 17/08-2009 22:28
Besvarelsen er på 312 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Graziellen
Du driller os ved at starte med at de fjerner tyggegummi. Eller hvad. Men historien kommer hurtigt igang igen. Jeg kan godt lide sætningen om ålen og saragassohavet og at døden sådan rigtig "banker på"

Også har du lige lært mig noget, som jeg havde glemt. Indskudt sætning, hvor man rykker en sætning 5 hak ind.

Nu er historien af gode grunde ikke så lang, men jeg tror at det havde hjulpet på spændingen at kende lidt til den person som skulle dø. Og dog hans fejende gang gennem byen og ikke vide hvornår han slår til er også en spænding i sig selv.
11 år siden