Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Han bandt slipset med et stort smil på sine læber. Idag skulle han forfremmes og have en meget vigtig stilling her i samfundet. En stilling, der gjorde, at han kunne påvirke landet en hel del. Denne nye magt ville han bruge med stor omhu og sørge omhyggeligt for, at de krav han havde lovet befolkningen, ville blive opfyldt. Han var dog også lidt nervøs. De sidste par dage havde han modtaget trusselsbreve, hvor der stod, at han skulle trække sig tilbage. Han havde dog blot brændt brevene i kaminen med et fnys. Tidligerer i sin karriere havde han også fået trusselsbreve, men de var aldrig blevet til noget, og derfor tog han dette så roligt som muligt.
Han fik skoene på og greb sin mappe og marcherede ud på gaden i højt humør. Det var en smuk tidlig morgen, og solen skinnede. Med raske skridt gik han hen af gaden mod busstoppestedet, hvor han skulle tage med bus ind til kontoret for sidste gang. Snart ville han få en privatbil, plus chauffør til at køre ham. Han ville også få et nyt hus og komme væk fra denne gade, hvor han vidste, at rockerer og andre farlige bander holdte til, så han glædede sig meget til at komme væk herfra.
Han gik ned af en smal lille gyde, hvor solen knap nok nåede ned. Kun få stråler oplyste gaden. Når han gik her, blev han altid nervøs af en eller anden grund, måske fordi der boede en farlig bande her. Derfor skyndte han sig også afsted.
Pludselig hørte han en knagen. Han stoppede op og så undrende rundt. Hans blik gled op på et forladt hus, hvor vinduerne stod åbne. I et af vinduerne fik han et glimt af noget, der bevægede sig, men det forsvandt før han nåede at se, hvad det var. Langsomt gik han videre, men pludselig hørte han lyden af skridt. Han drejede rundt og så at få meter bag ham, stod en mand med et løftet gevær.
"Træk dig tilbage fra din stilling" sagde manden. Han rystede på hovedet og så skræmt på manden. Skrækken havde lammet ham. "Du beder selv om det" sagde manden og trykkede på aftrækkeren. Et brag lød, og alting blev sort.

Skriv kommentar

Besvarelsen Forfremmelsen er publiceret 04/09-2009 15:13 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 04/09-2009 15:13
Besvarelsen er på 371 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
God historie, den mangler bare noget arbejde. Det er som om den ikke er helt færdig og jeg tror jeg har ret hvis jeg siger du ikke har læst den igennem? Ikke fordi der er stavefejl eller lignende, men der er bare nogle sætninger som lyder forkert, fx: Det var en smuk tidlig morgen . Historien er heller ikke specielt stemningsfyldt - måske nogle lidt kortere sætninger ville hjælpe?

But keep up the good work
14 år siden
14 år siden
#2 MetteH
Fin historie. Jeg får indtrykket af en "lille dreng" i en "stor mand", der glæder sig til sin nye indflydelsesrige stilling.
Du kunne nok med fordel arbejde mere med stemning, og mindre med facts, fx er det måske ikke så vigtigt, at der bor en bande i gyden. Den er lille og smal og mørk, for vi at vide. Måske skulle du have udpenslet den for os, så den blev faretruende - men stadig ikke give grunden til, at den faktisk ER farlig. Vis os det, der er farligt i stedet for at fortælle os det. Det tror jeg, vil give mere stemning.
OG måske ville faren være mere udefinerbar, hvis manden ikke blev skudt til sidst.
Derudover hænger sætningerne generelt godt sammen, og historien har en klar rød tråd.
14 år siden
14 år siden
#3 Birkemose
Som de andre siger mangler du lidt i stemningsopbygning, og historien er ret forudsigelig. Du rammer dog også rigtigt et par gange, især i beskrivelsen af hans glæde over forfremmelsen.
14 år siden
14 år siden
#4 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du opfylder øvelsens krav om en tur til bussen, selvom du nok kunne starte med at lade ham gå, og lade reflektionerne over truslerne ske her. I starten er truslerne diffuse, men så bliver det hele meget forudsigeligt.
Der er en del sprogfejl/slåfejl og lidt akavede sætninger, som nok kunne rettes med en kritisk korrektur. (de krav han havde lovet befolkningen ... man stiller krav, ikke noget man lover, selvom jeg ved hvad du mener.) Men igen - 14 år - jeg er dybt imponeret over din formåen.
14 år siden
14 år siden
#5 Thede
Det var så den minister!!! Bang! Væk! Det havde måske været mere spændende, hvis du havde udeladt nogle oplysninger i starten. Ladet os langsomt opdage hvad truslen gik ud på. Du har ret lange sætninger. Det kan til tider være godt, men i afsnit med spænding kan det være forstærkende at have korte sætninger. Ellers godt gået! ;-)
14 år siden