Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Steward havde altid elsket morgener. Varmen havde endnu ikke taget kampen op imod deres anløbne aircondition anlæg, og stilheden hensatte ham i en følelse af lykke.
Håndvægtene blev lagt tilbage på hylden, det havde været en god træning..

Ude i køkkenet nynnede Steward sagte imens han tilberedte deres morgenmad, klokken var lige omkring 5:30 vidste han. Et hastigt blik på den bærbare, bekræftede hans antagelser. 5:32 viste uret. Marge ville sove endnu en halv times tid.
Han havde taget Marge som sin brud i 92. En køn og repræcentabel hustru var en nødvendighed, havde de sagt.
Den ene gang hun havde ytret ønsket om at stifte familie, havde han venligt men bestemt forklaret hende at børn ikke nogensinde ville indgå i deres fælles liv. Marge havde aldrig beklaget sig, hverken over udsigten til et barnløst liv eller hans usædvanlige valg, da de flyttede ind i kvarteret lige syd for Hartsfield-Jackson International Airport.

På computerskærmen poppede en tekstboks op: ”You got mail.” Stod der.
Tør i munden, trak Steward stolen ind under sig. Mekanisk åbnede han mailen imens en tåre fandt vej ned over hans kind.
Mailkontoen havde være tavs i mere end 17 år, og uden at have læst indholdet vidste han hvad der ville stå.

Tårene løb frit da han hentede en af de store håndvægte og bevægede sig imod soveværelset, Marge ville snart ha vågnet.

Bagefter klædte steward sig på, sluttede med den skræddersyede tweedjakke som han havde haft i safetyboksen. De ekstra otte kilo i jakken var perfekt fordelt.

Steward trådte udenfor, puttede det nye nøglebundt i lommen og begav sig imod stoppestedet. Som en almindelig bilnøgle, tænkte han kort inden hans fingre slap den lille fjernbetjening.

Da han rundede hjørnet stødte han ind i mrs. Murphy, og bemærkede derfor ikke rigtigt de to Cadillac Escalades som rullede forbi hans bopæl.
Bussen holdt ved stoppestedet. Femten meter tilbage.
Steward anede køretøjerne bag sig, men tvang sig til ikke at sætte i løb. Ignorerede faresignalerne,
huskede hvad de havde lært ham: Som på en hvilken som helst anden dag!

Derfor opdagede Steward heller ikke elruden som lydløst forsvandt ned i døren på den forreste af to biler, eller manden i passagersiden som snoede remmen på automatriflen med det store teleskobsigte rundt om sin venstre hånd for at forbedre sit greb om våbnet.
Fjorten minutter til lufthavnen, tænkte Steward og rakte efter sit buskort.

Skriv kommentar

Besvarelsen En hvilkens som helst dag er publiceret 07/09-2009 00:33 af Michael F. Pedersen (sketch_U) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 07/09-2009 00:33
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Birkemose
Det er jo sådan set godt skrevet, problemet er at jeg ikke fatter en rygende hat :)
Iøvrigt må det være aircon der kæmper med varmen, og ikke omvendt.
10 år siden
10 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg er også noget forvirret. Sproget er godt, man følger let Steward i køkkenet og hans tanker frem til det lidt forvirrende - at mailboksen har været tom i 17 år (?) så taber du mig, for resten forstår jeg ikke helt. Hvorfor skulle han udryddes? Er han hemmelig agent, eller ?

Nå, du har gode billeder og et klart sprog - til du altså taber mig til slut. Gad vide hvad din egen tanke er?
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Jensen
rigtig fin begyndelse, jeg taber desværre også tråden efter mailen. Hvad er der lige der sker?
Men ellers fin sprog og klare billeder.
10 år siden
10 år siden
#4 KodeKyk
Jeg synes der er mange gode ideer og passager i teksten.
Jeg får opfattelsen af at han er en sleeping agent for een eller anden ekstremistisk islamisk(han har været tidligt oppe for at bede den første morgenbøn kl 5:00 som foreskrevet i Koranen) bevægelse fra mellemøsten, som aktiveres efter 17 år via en email. Der spilles på associationer til selvmordsbombere med bombebælter(de ekstra otte kilo i jakken) og fjernudløsere(det nye nøglebundt). Meget elegant med de fine antydninger.

Der rejser sig dog nogle spørgsmål i mit hovede: Hvorfor skal konen aflives? Og det endda med en håndvægt? Hvorfor skal han bo så tæt på lufthavnen hvis det alligevel tager 14 minutter i bus at komme derover? Og hvorfor skal han skydes med sniper riffel.... er de ikke bange for at udløse hans sprængladning i eller nær ved bussen?
10 år siden