Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

”Yes Sir”. Hun havde været høfligheden selv. Altid professionelt positiv. Hendes blide østerlandske stemmeføring havde haft en intimitet som kun elskende burde have. Havde det ikke været for den kølige distance i hendes altid korrekte optræden, ville han have troet, at hun flirtede. ”Is there anything else I can do for you, Sir?” Ja, der var meget hun kunne have gjort, men han ville have brudt alle normer, hvis han var fremkommet med sine virkelige ønsker. "No thanks". Chaufføren hentede kufferterne. Uden for flimrede de runde frodige bjergrygge og den nye hospitalbygnings funklende hvide facade i varmen.
.....
Det var en menneskealder siden nu. Han dyppede vaniljekransen i kaffen og betragtede hvordan kagen sugede den brune væske op. Han ville tilbage. I årevis havde han længtes efter det milde klima, de søde krydrede dufte og de smilende og altid så høflige mennesker – og hende! Som tiden var gået, havde han i tankerne udviklet et forhold til hende. De var elskende. Det ringede på døren. Chaufføren bar med vrissen mine kufferterne de tre etager ned, uden at forstå at han kunne have brugt elevatoren.
...
Hotelværelset var som han huskede det. Kun møllen i loftet var erstattet af et moderne aircon-anlæg. Han slog terrassedørene op og en varm krydret duft af blomster slog ham i møde. Han smilede.
...
“Sir? Sir? – are you all right Sir?” Det sejlede for hans øjne og mavesmerterne var uudholdelige. Lyd som af et gammelt prøvebillede tonede dumpt for hans indre øre. Så kom mørket.
...
Han orkede ikke at åbne øjnene, men han kunne mærke at han lå blødt og der var en lyd af veloplagt travlhed omkring ham. ”Can you hear me, Sir?” Han opbød alle sine kræfter; ”yes.”
”Good, good, I will ask the nurse to attend to you Sir.” Han huskede intet. En umiskendelig duft af ingefær ramte hans næsebor og han prøvede forgæves at åbne øjnene. "Jeg .. I .." Han var umådelig træt men sært varm om hjertet. ”Yes Sir?” Stemmen var en kvindes, engleblid og med en respektfuld afmålt høflighed. Han opbød sine sidste kræfter, øjnene åbnede to smalle sprækker; ”I..am dying”.. Hun stod bøjet over ham, en smuk ung kvinde med langt sort hår og fine orientalske træk. ”Yes Sir.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Yes Sir er publiceret 07/09-2009 00:56 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 07/09-2009 00:56
Besvarelsen er på 369 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ren kuldegys! Den er rigtig, rigtig god - og jeg skal da love for at stemningen skifter!

Kan kun give topkarakter for denne lille perle!
13 år siden
13 år siden
#2 Henning Wibrand
Tak for den flotte karakter. Jeg er ikke selv den store gyser-læser og har derfor ingen som helst erfaring med at bygge uhyggelige plot op. Så mange tusind tak for den gode anmeldelse, den kan jeg leve på længe.
13 år siden
13 år siden
#3 Andrea Martinsen
Jeg synes også, historien er rigtig fin. Interessant med hans (positive) sanseoplevelser til slut, til trods for situationens alvor (som han virker til at forstå). Mand til sidste øjeblik (-:
Jeg forstår dog ikke sætningen: "Lyd som af et gammelt prøvebillede tonede dumpt for hans indre øre". Hvad er et prøvebillede - hvordan kan det give lyd?
13 år siden
13 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Henning, her ændrede frasen virkelig mening, og det er en fin historie, hvor det skifter til en meget alvorlig situation. Den klarede du fint. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#5 Henning Wibrand
Tusind tak for jeres gode kommentarer. Svar til Andrea: Et prøvebillede på TV er ...et prøvebillede, der ofte følges af enten en enkelt (hyle) tone (eks. 440 hz. sinus ) eller et forløb af toner (eks. 110, 220, 440, 880, 1760 hz osv.). De heldigvis få gange jeg selv har oplevet at være besvimelse nær, har jeg hørt en spinkel (dump - som gennem en dyne) hyletone når det sortnede for øjnene. Håber det afklarer spørgsmålet.
13 år siden
13 år siden
#6 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Øvelsen er opfyldt. Sætningen ændrer klart mening når man går ind mellem linierne, eller ser personernes kropssprog for sig. Rent sprogligt er det den samme venlige formulering i Yes sir- men ak, udsagnet er noget ganske andet. Sproget pænt og beskrivende - måske et t for meget i et tillægsord. Handlingen i starten er måske lidt diffus, men det er jo heller ikke øvelsens prioritering. Så flot opgaveløsning.
13 år siden
13 år siden
#7 Laura Lützen (Sommerdag)
Sådan! Sikke en slutning!
13 år siden
13 år siden
#8 Pia Hansen
Interessant historie, der tager en overraskende drejning.

vh. Pia
13 år siden