Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Hendes stemme var en forskrækket hæs hvisken.
”Der er nogen ved døren.”
”Hva’?” Han var helt væk.
”Jeg hørte nogen. Der er nogen ved døren, går du ikke ned og ser efter?”
En angstknude i maven forhindrede hende i at tale højere. Hun rykkede hårdt i ham.
”Hvad?” Han var sur. ”Det er midt om natten. Der er sgu er ikke nogen ved døren, det er bare noget du har drømt.”
”Jo, der er nogen neden under, går du ikke ned og ser efter” Hun var kold af angst. ”For helvede!” Han svingede benene ud over sengekanten og satte sig op. Han var helt væk. Sprutten fra firmafesten havde stadig et hårdt tag i ham.

”Shh… ka’ du ikke høre det?” Hun havde sat sig op og var lysvågen. Hendes sanser var spændte som strengene på en violin. Han rejste sig og stod nøgen og let svajende ved siden af sengen. Han var afgjort stadig fuld. Han kastede et blik på radiouret på hendes sengebord. Klokken var kvart over fire. Lyset fra hendes sengelampe jog gennem hans øjne og hamrede mod bagsiden af pandevæggen. Han drjede sig væk fra lyset og begynde at slæbe sig over mod døren.

”Ska’ du ikke ha’ noget til at forsvare dig med?” hviskede hun. Hun var allerede i bar figur og på listefødder løbet over og grebet billardkøen bag klædeskabet. Han gloede på hende og rystede på hovedet, men fortrød da en dump kvalme steg op fra dybet. Ligegyldigt tog han køen dappede ned ad trappen. Hun hørte da lyden af hans bare fødder, forsvandt i tæppet på repoen og der blev stille. Helt stille. Hun listede tilbage i sengen. Hun var begyndt at fryse og trak dynen tæt om sin nøgne krop.

Hvorfor kunne hun ikke høre ham? Hvorfor kom han ikke tilbage? Hun kunne se ud til den mørklagte trappeafsats gennem den kvartåbne dør. Et pludseligt tungt bump nede fra entreen og en kold trækvind fra trappen sendte en lugt af fremmed ind i soveværelset. Hun blev hun grebet af en afgrundsdyb, navnløs rædsel og kastede sig som et barn ned under sengen og trak krampagtigt dynen op over hovedet.

Tunge lidt slæbende skoklædte fodtrin nærmede sig, kom ind i soveværelset og gik rundt om sengen. De stoppede direkte ud for hendes skulder. Hun turde ikke røre sig. Ikke se. Den fremmede lugt sivede langsomt ind under dynen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nogen ved døren er publiceret 09/09-2009 23:26 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 09/09-2009 23:26
Besvarelsen er på 401 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.