Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Peter snupper jakken fra knagen i forbifarten. Han nåede et hurtigt bad, men synes allerede at han lugter af sved igen.

Han trækker døren i med venstre fod, mens han haster ud, med syltetøjsmaden i højre hånd. Han vender sig for at låse, men kan ikke finde nøglen. Typiskt. Den ligger i den anden jakke. Frustrationen bobler i ham. Han griber i dørhåntaget for at løbe ind igen. Døren er låst! Han har smækket sig ude! Endnu et problem oven i den hastigt voksende stak af problemer. Nå. Dét problem må vente til senere, afgør han.

Venstre arm kommer i jakkeærmet, mens han holder maden med tænderne, og løber mod stoppestedet. Pokkers også! Der dryppede syltetøj på slipset. Han må holde jakken knappet hele dagen. Han sparker arrigt til en bold, der ligger på stien. Den stryger ind over hækken. Åh nej. Adrenalinet stormer gennem hans krop. Terassedøren! Han forventer at høre det store glasparti splintre, men der sker ingenting. Han hører intet.

Da han har fået højre arm igennem i ærmet, kigger han på klokken. Han kom alt for sent op, men bussen burde ikke være kørt endnu. Han runder hjørnet og kan se over på læskuret. Der er ikke et menneske. Han stopper og ser sig om. Pokkers også. Arrigskaben raser i ham. Han føler sveden pible frem på panden. Han får lyst til at råbe og skælde ud.

Han kigger med uklare øjne endnu en gang på klokken. Bussen skulle for pokker da ikke være kommet endnu. Hvor er så alle de folk, som plejer at stimle sammen på dette tidspunkt. Stimle sammen, så man føler sig som et stykke afskåret pålæg i en vakuumpakke. Kæmpende om at komme først ind i bussen.

Peters indre er i oprør. Langsomt opstår der en accelererende kamp mellem den forrådtes raseri og den tvivlendes angst.

Der er ikke et eneste menneske at se. Ingen biler. Ingen bevægelse. Der er ingen lyde. Ingen motor, ingen fugle, ingen nogenting! Der er heller ingen farver, opdager han nu. Det hele er sort/hvidt, badet i et underligt lys. Angstens sved perler nu ned ad ryggen på ham. Han ryster over hele kroppen. Det føles som halsen bliver snærret sammen. ”Er jeg mon død?” når han lige at tænke, inden han knækker sammen og alt bliver sort.

Skriv kommentar

Besvarelsen For sent er publiceret 21/09-2009 16:11 af Thede under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 21/09-2009 16:11
Besvarelsen er på 382 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Fint at man ikke får at vide, hvad problemet egentlig er: hvorfor verden ser anderledes ud osv.

Et par stavefejl, bl.a. dørhåntaget/dørhåndtaget.

Jeg ville have varieret det, så der ikke stod problem så mange gange i disse sætninger.

Endnu et problem oven i den hastigt voksende stak af problemer. Nå. Dét problem må vente til senere, afgør han.

Tæt stemning, ja, selvom det føles mere som kaos end som en trussel.
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Jensen
God historie. Især denb sidste del synes jeg godt om. Måske lidt mere varition med ordet problem. En godt opbygget stemning, mest kaos i starten, men til sidst synes jeg det bliver trussel.
11 år siden
11 år siden
#3 Andrea Martinsen
Spændende, at historien tager udgangspunkt i vrede - ikke i frygt, som emnet ellers kunne lægge op til.
Der kunne være lagt op til, at et kolerisk gemyt kammer over, og ender i et slags slagtilfælde. Er ikke 100% sikker, om det er det der er meningen med historien.
Måske synes jeg, at der er lidt overdrevet mange tegn på vrede - nogle fortællerkommentarer kunne evt. være udeladt - f.eks. "adrenalinen stormer igennem hans krop".
Sætningen: "langsomt opstår der en accelererende kamp mellem den forrådtes raseri og den tvivlendes angst" ville jeg også lige overveje igen. Hvorfor f.eks. langsomt.... og hvorfor ikke bare udtrykke det igennem hans tanker/handlinger.
Undskylder i øvrigt mange gange. Forleden dag ville jeg i gang med at give stjerner og kommentere og fik kun trykket 2 stjerner af sted til dig, idet jeg blev afbrudt. Jeg ville have givet 3.
11 år siden
11 år siden
#4 Lejsy Storm
Jeg kan vældig godt lide, at du har valgt at skrive i nutid frem for datid. Man har virkelig fornemmelsen at stå lige ved siden af ham, mens alting bare går galt og stresser ham mere og mere. Det hele forsøgt grebet an med nødløsninger: Jakken må knappes for at camouflere syltetøjspletten, og nøgleproblemet må tages senere, fordi han har næsten ikke tid til at leve i nuet!
Og selvfølgelig kommer bussen ikke....!
Rigtig god fortæller-flow i hele historien!
11 år siden