Medlidenhed

Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Jazzmusikken spillede i baggrunden, ikke højere end at jeg sagtens kunne opfatte brudstykker fra samtalerne rundt omkring, når jeg spadserede gennem min stue. Det havde jeg efter hånden gjort et nogle gange, i håb om at nogen ville inddrage mig i deres samtale, men de så ikke ud til overhovedet at registrere min tilstedeværelse. Når jeg forsigtigt stak hovedet ind i en af de små lukkede kredse og forsøgte at komme i tanker om noget interessant at fortælle, fik jeg bare de der misbilligende blikke, der sagde, at jeg ikke hørte til der. Det var jo også sandt nok.
Jeg fortrød, at jeg havde lagt hus til arrangementet; det tvang mig til at blive her.
Jeg nippede til min drink og så mig om efter Lisbeth. Der. I den anden ende af lokalet, hele receptionens centrum. Hun var smuk, tænkte jeg – ikke for første gang. Hun havde altid været hende, der fyldte alle familiealbummene. Jeg hørte hende le højt. Så sagde hun et eller andet og forlod den lille gruppe. Jeg forsøgte at se travlt beskæftiget ud, studerede grundigt mit vinglas, i håb om at hun ikke ville komme og snakke med mig af ren og skær medlidenhed. Men jo. Med sine lange, elegante ben gik hun hen imod mig. Folk kiggede efter hende, alle ville gerne snakke med Lisbeth. Værtinden. Talentet. Men hun kom hen til mig.
Jeg fremtvang et smil.
Hun stillede sig tæt på mig og sagde lavmælt:
” kan ikke lide at se dig stå helt alene. Vil du gerne have, at jeg præsenterer dig for nogle?”
”Nej, jeg hygger mig. Fint. Ellers tak.”
”Okay. Men jeg vil lige gå over at hilse på Stella og Ernst, kan du huske, jeg fortalte dig om dem - fra børneteaterrevyen sidste år?”
”Ja, jeg kan godt huske dem.” Det kom til at lyde en anelse for irritabelt.
Lisbeth fornemmede min panik for igen at skulle stå helt alene, og hun trak vejret dybt og spurgte:
”Sanne, vil du gerne have, at jeg bliver stående her?” Det var et tilbud. Selv om det ville ødelægge hendes dag, ville hun gøre det for min skyld. Hun ville ofre sig for mig. Min Lisbeth. Jeg ville grædende fortælle hende at hun skulle blive, at hun aldrig måtte forlade mig. Men jeg kunne ikke. Jeg rettede ryggen og sagde:
”Selvfølgelig ikke. Nyd du bare dagen. Du ser i øvrigt fantastisk ud!”

Skriv kommentar

Besvarelsen Medlidenhed er publiceret 21/09-2009 16:13 af Eiramia under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 21/09-2009 16:13
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Camilla Otto (Chammalia)
Der er små fejl hist og her. Muligvis pga. manglende gennemlæsning. Men historien minder mig lidt om mig selv så jeg har nemmere ved at forstå Sanne. Desværre - nok pga. ordbegrænsningen - når du ikke helt at fange en. Det er lidt som om, at du har skrevet en historie der skulle have været meget længere.
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
God stemning. Jeg får en god fornemmelse af hvad forholdene er mellem de forskellige, og hvor væmmeligt det er, ikke at have mange forhold.

Tror nok "et nogle gange" skulle have været enten "nogle gange" eller "et par gange"?
11 år siden
11 år siden
#3 Eiramia
Ja okay... Jeg har ikke helt rettet den igennem nok gange, blev lidt utålmodig! Men ja, den var 150 ord for lang da den var færdig, så jeg måtte stramme den en del og måske har det ødelagt den lidt...
11 år siden
11 år siden
#4 fatterhojben
Du er god til at fortælle om personens følelser, uden rent faktisk at sætte ord på dem. Du viser det, i stedet for at fortælle det, og det er netop den teknik, der gør, at folk gribes, og fortsætter læsningen. Ydermere er følelsen godt beskrevet, og man fornemmer fra de første linier, hvad det her handler om.
Skulle jeg rette nogen kritik, kunne man måske ønske sig, at historien twistede sig lidt og overraskede en. Dette ville ikke nødvendigvis udelukke de kvaliteter, du allerede præsenterer i teksten. Mht. begrænsningen på længden, er det vigtigt at huske, at hvis man virkelig skriver godt, er en begrænsning aldrig et problem. Det tror jeg heller ikke nødvendigvis det behøver være for dig, men måske skulle du bruge lidt tid på at genskrive din tekst. 4/5 stjerner for mættede billeder, god empati og leveringen af denne til læseren.
11 år siden
11 år siden
#5 Eiramia
Mange tak:)
11 år siden
10 år siden
#6 Warya
Fint fint :D 4 stjerner fra mig. Med lidt omrokering 5. :D
10 år siden
10 år siden
#7 Susanne Jensen (Dutten)
hudløs ærlig historie, den kunne nok passe til mindst en gæst ved til enhver familiesammenkomst, velbeskrevet med hensyn til følelser og og situationer:-)
10 år siden