Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det summet af liv i den sædvanlige cafe hvor han sad og forsøgte at spise han prøvede at lukke af for folks nysgerige blikke.
Han kæmpet med at holde maden på sin tallerken men han vidste godt at det kunne han ikke hans hænder rystede så meget at en del fra tallerken faldt ud på bordet.
Han forsøgte at tage om sit øl glas men det gled fra ham først i andet forsøg fik han det op og ført det besværligt op til munden.

Han rejste sig besværligt og i snegle fart bevæget han sig mod udgangen,han åndet lettet op da han kom ud i den friske luft igen han have puttet blomsterne han have købt ned i sin net for de skulle på kirke gården og sættet på Marthas grav sted.
det var befriende at slippe for folks blik mod ham han have da også lov til at indtage sit daglig måltid på cafeen, så var han tros alt væk fra sin lejlighed som efter hånden føltes som et fængsel for ham




Langsomt men sikkert fik han med besvær bevæget sig over til bus stoppestedet han satte sig tungt på bænken og lod hvilen falde på, der var stadig 10 minutter før bussen kom han sukket træt og så sig omkring der var et mylder af folk som have travlt,

Bussen dukket op og han rejste sig besværligt han kunne dårlig holde på din stok sådan rystede han på hænderne bussen holdte og han kom langsomt ind i bussen som var temmelig fuld af passaseger, hans ben rystede så han måtte holde fast i alt på sin vej igennem bussen, endelig var der en der som rejste sig fra sædet og han fik lov til at sætte sig.

Bussen stoppet uden for kirken

kirken lå tæt på bus stoppe stedet hvor han stod af.
Langsomt men sikkert kom han nærmer kirken og efter en lang og anstrengene tur stod han ved Marthas gravsted han så at de blomster han satte på graven forleden dag stadig stod der så med besvær fik han sat de nye blomster i selv samme vase.
Han satte sig på bænken og snakkede til hende som han plejet at gøre tja Martha der er noget der siger mig at min tid er ved at komme jeg tror ikke det vare længe før vi to mødes igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen En ensom sjæl er publiceret 26/09-2009 01:11 af ingelnielsen under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 26/09-2009 01:11
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 60.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Mit indtryk er, at "problemet" er alderdom: gå dårligt osv. Den synes jeg er fanget godt.

Der er mange småfejl: summet/summede, kæmpet/kæmpede osv. af den type.

Er det bevidst, at nogle af sætningerne glider sammen? Fx: "Det summet af liv i den sædvanlige cafe hvor han sad og forsøgte at spise han prøvede at lukke af for folks nysgerige blikke." Jeg får lyst til at sætte et punktum midt i.

Der er vist ikke nogen der har haft fat i lige det her problem endnu. Originalt.
14 år siden
14 år siden
#2 Pia Hansen
Meget flot beskrivelse af en gammel mand, der lader til at være gangbesværet og måske lider af parkinsons syge, eller en sygdom med lignende symptomer.
Godt indblik i hans tanker, især omkring hans trods. Han har jo nemlig lov at komme ud blandt andre!
Du fortæller rigtig godt, men dit sprog er ganske forfærdeligt. F.eks sætter du næsten konsekvent "T" på til sidst i datidsverberne og andre steder står verberne i at-form.
Teksten kan sagtens forstås, men det er synd med alle de fejl. Sprog-perfektionisterne risikerer at gå glip af den gode historie :-)

vh. Pia
14 år siden
14 år siden
#3 Thede
En sød beskrivelse af en mand, som jeg opfatter som en ældre mand, måske med Parkinson. Det forstyrrer mig dog lidt, at du et par gange bruger beskrivelsen "langsomt men sikkert", da han jo er usikker på benene.
Der er en del stave- og tegnsætningsfejl, men ellers en god beskrivelse.
14 år siden
14 år siden
#4 MetteH
Hmmm... jeg er nysgerrig: Er du ikke oprindeligt dansksproget? Der er en stor mængde grammatiske fejl og forkerte stavemåder. Og jeg er faktisk helt i tvivl om, hvordan jeg skal bedømme din tekst. Måske har du bare et inderligt had mod den ensrettethed, som retstavningspolitiet dunker os i hovedet med?
14 år siden
14 år siden
#5 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Et flot emne. Synsvinklen er på HP, men set lidt udefra af den alvidende fortæller. En indre synsvinkel ville være bedre i forhold til øvelsens krav. Det fysiske handicap er flot markeret, Den gode handling lider dog markant under de mange fejl. En skam når emnet er så elegant.
14 år siden
12 år siden
#6 Lille Frikke
Jeg har tidligere sagt, at jeg vil læse mere fra dig. Jeg står ved det. Du skriver godt, selvom de mange fejl kan genere. Jeg kan, rigtig godt lide din måde, at forklare tingene i et roligt tempo.


VH Frederikke :)
12 år siden
8 år siden
#7 Sys Høj (Forårsglad)
Tak for den historie Ingelnielsen. Og lidt trist og dog...sådan er livet. God weekend Sys
8 år siden