Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

”Akke ja, Holger.”

Jeg ser på min kone og smiler til hende. Dagen er snart omme – mørket har sænket sig over Cypern. 50 års ægteskab; Guldbryllup! Det er noget af en bedrift i vore dage. Jeg tager langsomt pyjamas på. Mine tanker kredser om det lille glas, som jeg købte på apoteket dagen før, vi tog af sted. Det er snart en uge siden. Jeg føler mig som en bumset teenagedreng, der endnu ikke har fået hår på den. Bliver et kort sekund glad for min alder.

”Jeg husker engang, vi ikke ville lægge os til ro, hvis vi så snittet til at smutte ned i en svømmepøl efter lukketid” siger jeg og lader en kejtet hånd glide ned af ryggen på Inge. Hendes hud er ikke længere fast, men derimod med årene blevet blød som silke. Gud, hvor er det længe siden.

”Men Holger, du ved da, at det ikke kan lade sig gøre. Det er velsagtens ti år siden, at apparaturet gik på pension…” siger Inge fnisende som en femtenårs pige.
Jeg smiler fjoget og viser hende med tilbageholdt åndedrag glasset.

”Hvad er dog det? Hovedtabletter? Men mit hoved fejler intet i dag,” siger hun overrasket og en smule naivt. Smelter et øjeblik sammen med mindet om den pige, som jeg forelskede mig hovedkulds i.

Udenfor er der tomt og svømmepølen står forladt tilbage. Jeg fører hende blidt over græsset og passer på, hun ikke glider. Hoften har givet hende problemer den sidste tid. Vi sætter os på en liggestol, der står nær ved pølen og puster ud. Jeg famler ved låget på glasset.

”Uhf, hihi, her er sandelig koldere end i eftermiddags,” fniser Inge koket.

”Men det skal du ikke tænke på, med lidt held vil vi om 28-30 minutter kunne varme hinanden og glemme alt om gigt og dårligt blodomløb.” Jeg er påtaget munter, mens mit hjerte hamre, så jeg er bekymret for, om det hele skal ende med en blodprop.

Med et svup går låget pludselig af. Jeg mister grebet om glasset, der i en blød bue falder ud af hånden på mig og ned i svømmepølen for vores fødder.

Sammen sidder vi lidt og stirrer ned i poolen. Så begynder vi at grine. Jeg slapper af i hele kroppen og føler mig lettet og befriet. Inge kysser mig blødt og længe. Jeg elsker hende – mere end nogensinde før.

Skriv kommentar

Besvarelsen Guldbryllup er publiceret 26/09-2009 19:07 af MetteH under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 26/09-2009 19:07
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lejsy Storm
Hvor er det en herlig fortælling.... Ja, kærligheden har mange facetter. Pillerne "gik i vasken", men jeg er sikker på, at de har haft det dejligt sammen alligevel.
10 år siden
10 år siden
#2 Pia Hansen
Dejlig historie.
Du skriver meget fint og i en stilfærdig tone, der passer til emnet.
Fin indlevelse i hp.s verden.
Sidste linie måske en anelse kliché-agtig.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#3 Andrea Martinsen
Komisk og rørende på samme tid. Opfindsomt mht. "handicappet". Flot indlevelse i en helt anden aldersgruppe end din egen.
10 år siden
10 år siden
#4 Thede
Åh, nej! Tænkte jeg. Hvor uheldig kan man være! Men du tacklede det fint med at få den vinkel ind, at han faktisk blev befriet for sin præstationsangst. En sød historie, som er rigtig godt beskrevet.
10 år siden
10 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
En kærlighedshistorie - dejligt. Og jeg har ingen problemer med at gennemskue hvad problemet er, selvom du ikke siger det direkte på noget tidspunkt. Godt skruet sammen!
10 år siden
10 år siden
#6 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du opfylder skriveøvelsen perfekt. Læseren har ingen problemer med at gennemskue, hvori det fysiske handicap består.
Sprogligt har du en del fejl. Lidt stramning ville pynte. Men scenariet er skønt og kontrasten, med pillerne der ryger i vandet, er flot. 28-30 min til fuld virkning er nok lige i underkanten - men er dog en ligegyldig detalje.
10 år siden
10 år siden
#7 Birkemose
"Fjoget" pointe, men sød.
Jeg ved ikke om man er kejtet, eller fnisende, eller pludselig ler befriende, efter 50 års ægteskab. Jeg tvivler.
10 år siden