Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det er mørkt. Det er det altid. Alting har ændret sig, men i det mindste er min døgnrytme stadig sig selv. Jeg kan aldrig holde mig vågen om dagen. Det har jeg ikke kunne i årevis.
Nat efter nat venter jeg på dem. Nogen. Hvem som helst. Hvem som helst med et våben i sine hænder. Nogen af de mange der skylder mig. Nu er deres chance. Jeg har altid undret mig over hvorfor jeg aldrig kom ud af det. Ud af byen. Ud af alting. Men det var for spændende. Der var for meget at gøre. Jeg har aldrig været den kønneste bastard der har gået i byens gader. Men jeg har aldrig været en amatør. Jeg er god til det jeg laver. Og så længe jeg har bare et par lemmer i behold kan jeg gøre det igen. Hvis jeg skal. Men det skal jeg ikke. Jeg har besluttet mig. Og hvis de kommer i nat ville jeg ikke bebrejde dem. Hvis de kommer i nat ville jeg ikke stritte imod. Jeg har afventet det længe. Meget længe. Ventet på en der var god nok til at komme ind på livet af mig. Det viser sig nu at den eneste måde de kunne gøre det af med mig var at forvandle mig til noget andet. Noget svagere. Og det har de så. Og det var ikke engang med vilje. Jeg ville såmænd ikke have løftet så meget som et øjenbryn hvis de bare havde efterladt mig hvor jeg lå. Men de havde for travlt med at komme væk. Jeg sidder ret op i sengen. Støttet af et mindre bjerg af puder.
Døren går op og kaster lys ind over sengen. Her er de så. Jeg kan ligefrem lugte at det er dem. Tre af dem. De siger ikke et ord. Og det behøver de heller ikke. Jeg har ventet længe på dem.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ikke et ord er publiceret 02/10-2009 12:13 af Morgana under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 02/10-2009 12:13
Besvarelsen er på 314 ord og lix-tallet er 13.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 fatterhojben
Synes ikke rigtig, jeg forstår, om hovedpersonen er blind, eller hvad? Pludselig er der også snak om manglende lemmer? Har han/hun været i krig? Hvem er det, der henter vedkommende? Det fremgår ikke særlig tydeligt, hvad personens prolbem er. Selvfølgelig er det spændingsopbyggende i en længere og hel tekst, hvor man så vil læse videre for at få svar, men her bliver det nærmest til en cliffhanger, at man simpelthen ikke aner, hvad problemet er. Kun at personen er syg og trist og træt af verden. Teksten giver mig megen unødig forvirring, men er til dels godt skrevet, både med sætningrlængde, rytme, og ordbrug.
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Jeg bliver fanget efter et par sætninger. Jeg bliver ikke helt klar over hvad situationen egentlig er (hvem er "de", hvad gjorde de ved fortælleren osv.), men det gør ikke noget.

Der er et par små sproglige fejl, og det klinger forkert at kalde sig selv en bastard. Men igen, det gør ikke så meget.
14 år siden
14 år siden
#3 Corby Wiley (Tiabisu)
Jeg kan utrolig godt lide denne tekst, spørgsmålene kører rundt i hovedet, mens spændingen stiger langsomt men sikkert. Utroligt hvor meget du har presset ned på så få ord. Ganske imponerende og bestemt et fantastisk svar på skriveøvelsen.
14 år siden
14 år siden
#4 Thede
Det er lidt af en Cliffhanger! Hvad sker der nu...??? Og hvad er der sket tidligere? Hvad er det han/hun harlavet? Du pirrer min nysgerrighed og det gør ingenting. Nu kan jeg sidde med mine egne fantasier, og finde ud af det!

Konstruktiv kritik:
Der er lidt rod i nutid og datid, blandt andet i denne sætning:
"Hvis de kommer i nat ville jeg ikke bebrejde dem"

En rigtig godt skrevet tekst, synes jeg!
14 år siden