Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Han stivnede og stirrede et øjeblik tomt ud i luften. Lyden af hans nøgne fødder mod trægulvet havde virket øredøvende i den tætte stilhed, da han svingede benene ud af sengen. Værelset blev oplyst af et gulligt lys fra den lavthængende sol.

Han blinkede med øjnene og forsøgte at slippe søvnen. Morgnen virkede kold trods det varme sollys. Han gned sine hænder sammen for at varme dem og rejste sig. Efter at have rettet på lagnet, dynen og hovedpuden foldede han sin pyjamas sammen og lagde den på sengen.

I gangen til badeværelset stod et par malerier lænet mod en hvidmalet væg. Et lag støv havde lagt sig på billederne og fik farverne til at virke matte. Han passerede billederne uden at tage notits af dem. Han gik forsigtigt ned ad gangen uden at bryde stilheden.

Ude på badeværelset åbnede han medicinskabet og rakte ud efter et pilleglas af hvid plastic. Han rystede et par piller ud i hånden og slugte dem. Små rynker og linjer havde med tiden dækket hans hænder. Han vendte sig bort for at undgå sit ansigt i spejlet. Han tog et brusebad, tørrede sig og klædte sig på.

Han satte en skål og en kop på det lille køkkenbord med plastic bordplade. Fra pladsen kunne han kigge ud på haven med dens uholdte bede og visne græsplæne. Bladene var efterhånden begyndt at gulne og falde af træerne. Han vaskede skålen og koppen af og stillede dem i tørrestativet.

Han kiggede ned ad den korte vej til busstoppet. Rækkerne af enfamiliehuse var delvist skjulte fra vejen af hække og stakitter. Indkørslerne og fortovene var tomme. Den lave sol kastede langstrakte, skarpe skygger op ad stakittet. Han begyndte at gå hen imod stoppestedet.

En flok spurve havde fundet skjul i en hæk ved busstoppet og puslede mellem de tørre blade. Han lod en finger glide over køreplanen. Bussen ville passere igennem andre parcelhuskvarterer på vejen til hospitalet. Han skubbede det venstre frakkeærme lidt op og så på sit armbåndsur. Der var endnu et stykke tid til at bussen skulle komme. Han lukkede sine øjne og lyttede et øjeblik til stilheden.

Skriv kommentar

Besvarelsen I et stille kvarter er publiceret 04/10-2009 10:46 af Lambert under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 04/10-2009 10:46
Besvarelsen er på 353 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Jeg fornemmer en fin stemning, men ikke nogen trussel.

Ikke nogle iøjnefaldende stavefejl eller lignende.
11 år siden
11 år siden
#2 Laura Lützen (Sommerdag)
God beskrivelse af stemning, huset og manden. Kan sagtens se det for mig. Truslen derimod fornemmer jeg kun i de to første sætninger.

En fint skrevet tekst, der hinter til forskellige ting - billederne i gangen med støv på, haven der ikke er holdt, pillerne, hospitalet - og opfordrer til at læse videre. Virker på mig som en stilfærdig optakt til en videre historie.

Hmm, jeg føler nærmest at jeg stadig står i gangen i hans hus og at morgensolen skinner ind på de støvede malerier. Godt skrevet :-)
11 år siden
11 år siden
#3 vandalen39
Stemningen er godt beskrevet og man kan sagtens følge med mens han går rundt i huset og gør sig klar til at komme af afsted. Truslen føler jeg ikke rigtig og de gør desværre at historen ikke rigtig fanger min interesse hvilket er en skam da det andet er fint.
11 år siden
11 år siden
#4 Lambert
Tak for jeres kommentarer og kritik. Jeg må indrømme, at jeg ikke bekymrede mig spor om den diffuse trussel, da jeg skrev historien. Jeg tænkte alene på at opbygge en stemning, hvilket betød at handlingen blev ganske stillestående og historien endte med at blive temmelig uinteressant.

Denne skriveøvelse var en rigtig lærestreg for mig, også selvom jeg ikke bestod den i første omgang. :)
11 år siden